tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

«Τσάι Ολύμπου»: Ένας θησαυρός υγείας - Ξενάγηση στο Κτήμα «Αλθαία» στο Ελατοχώρι

Στους …δρόμους του τσαγιού Ολύμπου ξεναγήθηκαν χθες στο Ελατοχώρι, εκπρόσωποι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Βέροιας και συγκεκριμένα της εφημερίδας «Βέροια», του Πληροφοριοδότη (www.Pliroforiodotis.gr ), των 24 ΩΡΩΝ Ημαθία (www.24oresimathia.gr) και Κερκίδασπορτ (www.Kerkidasport.gr).

Η πάντα φιλόξενη Αναστασία Μποστανίτη, Πρόεδρος Επαγγελματιών και Τοπική Σύμβουλος Ελατοχωρίου με τον σύζυγό της Γιώργο Κιοσέ, και ο Δημήτρης Ρουκάς, Τεχνολόγος Γεωπόνος και Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των μέσων της Ημαθίας για την καλλιέργεια, την διάθεση, τα χαρακτηριστικά και τις ευεργετικές ιδιότητες του «Τσάι Ολύμπου» το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα βότανα που διαθέτει η Ελλάδα.

tsai3

Η ξενάγηση ξεκίνησε από τα ξηραντήρια του Κτήματος «Αλθαία» της Αναστασίας Μποστανίτη και του Γιώργου Κιοσέ και κατέληξε στον ξενώνα «Αλθαία» όπου ο Δημήτρης Ρουκάς ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου σε ότι έχει σχέση με το «Τσάι Ολύμπου».

Η οικοδέσποινα για την ευχάριστη διαμονή των καλεσμένων της πρόσφερε στους δημοσιογράφους τοπικά προϊόντα με κρύο τσάι και κεϊκ με τσάι, αναλύοντας μια εξαιρετική και γευστικότατη συνταγή.

Η επιστημονική ονομασία για το «Τσάι Ολύμπου» είναι «sideritis scardica» και ανήκει στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Ο Σιδερίτης ήταν γνωστός στους αρχαίους Έλληνες από την εποχή του Διοσκουρίδη και του Θεόφραστου για τις ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητές του, έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική (Εθνοβοτανική) για τη θεραπεία πλειάδας παθήσεων, αποτελεί αντικείμενο επιστημονικών ερευνών όπου αναφέρονται σε αυτό ως ένα θησαυρό υγείας.

Φυτρώνει σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 600 μέτρων σε πλαγιές βραχώδεις και ηλιόλουστες. Με τον απλό λίγο ξυλώδη βλαστό στη βάση του, τα λογχοειδή του φύλλα και τα ζωηρά κίτρινα άνθη του, το «Τσάι του Ολύμπου» είναι μία από τις καλύτερες ποικιλίες τσαγιού στον κόσμο και δίκαια έχει αποσπάσει τον τίτλο «το νέκταρ των θεών».

Το βιολογικό τσάι Ολύμπου θεωρείται ότι βοηθά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και των λοιμώξεων του αναπνευστικού. Είναι αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, αντυπερτασικό, διουρητικό, αποτοξινωτικό και αγχολυτικό. Συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς και την αναιμίας λόγω του σιδήρου που περιέχει. Συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας ακόμη και το βράδυ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69