tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πότε θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες για τα «χαμένα» ενοίκια

Την άλλη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές στους ιδιοκτήτες ακινήτων και η επιστροφή του 50% της απώλειας εισοδήματος από τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια για τον Νοέμβριο. Η διαδικασία συλλογής στοιχείων Ιανουαρίου θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο ώστε να πληρωθεί εντός του μήνα και η επιστροφή του 80% του ενοικίου για τους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν θα εισπράξουν ενοίκιο για τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές με κρατική εντολή.

Κουρεμένα

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρας ( ΕΡΤ) μεταξύ 11 και 15 Ιανουαρίου αναμένεται να πιστωθούν  τα ποσά που δικαιούνται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια το Νοέμβριο.

Όπως δήλωσε εντός του Ιανουαρίου θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρωθούν και για τα κουρεμένα ενοίκια που εισέπραξαν το Δεκέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι όσοι ιδιοκτήτες εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια το Νοέμβριο, θα αποζημιωθούν με το 50% της απώλειας που υπέστησαν. Όσον αφορά το Δεκέμβριο, θα αποζημιωθούν με το 80% του αρχικού μισθώματος.

Γλιτώνουν

Σημειώνεται πως μετά την απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει το lockdown μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή «γλιτώνουν» το ενοίκιο του Ιανουαρίου και έτσι οι ιδιοκτήτες θα λάβουν αποζημίωση 80% επί του αρχικού μισθώματος, ενώ το 60% θα λάβουν τα νομικά πρόσωπα τα οποία εκμισθώνουν στις επιχειρήσεις.

Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Πηγή: www.in.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69