tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο πρόεδρος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Βέροιας Κώστας Σαμανίδης στο "Εξ αποστάσεως"

Ο πρόεδρος του ΣΙΚΚΕΔ (το σωματείο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος) Βέροιας Κώστας Σαμανίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Πληροφοριοδότη "Εξ αποστάσεως". Ο κ. Σαμανίδης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτός και οι συνάδελφοί τους από την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων τους λόγω των περιοριστικών μέτρων για την μη διάδοση του κορονοϊού. 

Ο κ. Σαμανίδης στάθηκε ιδιαίτερα στους μηδενικούς τζίρους του κλάδου του τελευταίους μήνες (από τα τέλη Αυγούστου για τα καφέ μπαρ, από τον Νοέμβριο για τις καφετέριες) αλλά και για την κρίση που δημιούργησε το πρώτο lockdown. "Ο κλάδος μας χτυπήθηκε, χτυπιέται και θα συνεχίσει να χτυπιέται τους επόμενους μήνες" τόνισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι η βοήθεια του κράτους ήταν μια ένεση και τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον κλάδο θα φανούν όταν θα έρθει η ώρα να ανοίξουν τα καταστήματα. "Λουκέτα είχαμε μόνο στις μεγαλουπόλεις. Αν δεν υπάρξουν μέτρα στήριξης, θα έχουμε λουκέτα και στην επαρχία και στην Βέροια" τόνισε ο κ. Σαμανίδης.

Σχολιάζοντας τα μέχρι σήμερα μέτρα στήριξης, είπε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο και ότι η εστίαση αδικήθηκε στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Σε σχόλιό του για την πρόσφατη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, είπε ότι δεν χρειάζεται ειρωνεία στον διάλογο και εξήγησε την θέση των ιδιοκτητών εστιατορίων.

Ο Κώστας Σαμανίδης παρέθεσε τα αιτήματα του κλάδου προς την κυβέρνηση (διατήρηση του δικαιώματος αναστολής συμβάσεων εργαζομένων, ρύθμιση και απαλλαγή χρεών, μη επιστροφή χρημάτων της επιστρεπτέας προκαταβολής κ.α.) ενώ μίλησε και για το πώς βίωσε αυτός και οι συνάδελφοί του τον εγκλεισμό του lockdown. "Το πρώτο μήνα ξεκουραστήκαμε, μείναμε με τις οικογένειές μας και το απολαύσαμε. Τους επόμενους μήνες όμως η επίδραση στην ψυχολογία μας ήταν αρνητική. Άρχισαν να περνάνε συνέχεια όλα τα προβλήματα από μπροστά μας".

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69