tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται απαλλαγή ενοικίου και για Μάρτιο

Από την υποχρέωση πληρωμής ενοικίου απαλλάσσονται και για τον Μάρτιο του 2021 επιχειρήσεις πληττόμενες από την πανδημία του κορονοϊού. Συγκεκριμένα η απαλλαγή ενοικίου αφορά τις επιχειρήσεις για τις οποίες έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, ή όσες πλήττονται οικονομικά, λόγω πανδημίας.

Συνεπώς για το μήνα Μάρτιο 2021, όπως και για Ιανουάριο και Φεβρουάριο, θα υπάρχει πλήρης απαλλαγή (100%) των μισθωμάτων ή απαλλαγή 40% για επιχειρήσεις οι ΚΑΔ των οποίων θα καθοριστούν με απόφαση, όπως γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις που δικαιούνται υποχρεωτική πλήρη απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου και για τον Μάρτιο, και η λειτουργία των οποίων βρίσκεται σήμερα σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή είναι οι εξής:

  • Επιχειρήσεις εστίασης
  • Γυμναστήρια
  • Επιχειρήσεις του κλάδου του πολιτισμού
  • Αθλητικές επιχειρήσεις
  • Τουριστικές επιχειρήσεις
  • Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών
  • Λιανεμπορικές επιχειρήσεις

Οι ιδιοκτήτες-φυσικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές θα αποζημιωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό με το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, ενώ οι ιδιοκτήτες-νομικά πρόσωπα θα αποζημιωθούν με το 60% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος.

Παράλληλα ισχύει και η πρόβλεψη για μείωση ενοικίου κατά 40% στους υπόλοιπους πληττόμενους κλάδους, για όλο το α' τρίμηνο του 2021, καθώς και στην πρώτη κατοικία των εργαζομένων που βρίσκεται σε αναστολή η σύμβαση εργασίας τους και στη φοιτητική κατοικία των παιδιών τους.

Πηγή: https://www.ethnos.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69