tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Απεργούν την Δευτέρα κουρείς και κομμωτές

Με απεργιακή κινητοποίηση απαντούν κουρεία και κομμωτήρια στα πρόσφατα μέτρα για την μη διάδοση του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, η Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας προγραμμάτισε απεργία για την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου. Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε αναφέρει:

"Όλοι την Δευτέρα 08 Νοεμβρίου 2021 κλείνουμε τις επιχειρήσεις μας και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία και στο συλλαλητήριο στο πλευρό της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε, στις 09:30 π.μ. στην Αθήνα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενάντια στις εξαγγελίες των νέων μέτρων της Κυβέρνησης.

Κλείνουμε τις επιχειρήσεις μας σήμερα για να έχουμε Μέλλον, Αύριο και Προοπτική".

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

"Μετά από τα πρόσφατα υγειονομικά μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση στις 02 Νοεμβρίου 2021 λόγω της άσχημης εικόνας της πανδημίας, η Ομοσπονδία μας ήρθε σε έκτακτο Δ.Σ. και σας κοινοποιεί τα προβλήματα, τις αποφάσεις και τα αιτήματα του κλάδου μας.

Ο κλάδος των κουρέων και κομμωτών χτυπήθηκε όσο κανείς άλλος κατά την διάρκεια της πανδημίας, ήδη από τις 13 Μαρτίου 2020 έως και σήμερα.Κλείσαμε τα καταστήματα μας σύμφωνα με τις κρατικές εντολές και υποδείξεις στο σύνολο για 5 1/2 μήνες με σκοπό να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα του κράτους,να προστατέψουμε την Δημόσια Υγεία και να μην θρηνούμε θύματα. Η αναγκαιότητα του κλάδου μας φάνηκε και από το γεγονός ότι ήμασταν από τις πρώτες δραστηριότητες που επαναλειτουργούσαν και από τις τελευταίες που έκλειναν. Η συνεργασία μας πάνω στα μέτρα ασφαλείας (μάσκες,αποστάσεις, μειωμένες θέσεις εργασίας, λιγότεροι πελάτες, αντισηπτικά, απολυμάνσεις, μιας χρήσεως εργαλεία, γάντια,ραντεβού, βιβλίο ιχνηλάτησης,καθαριότητα και υγιεινή) και η συμμόρφωση μας έγινε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και πρότυπο για όλο το λιανεμπόριο. Όλο αυτό έγινε με αυτοθυσία (14ώρες δουλειά την ημέρα) και παράλληλα όλος ο κλάδος μας συνεργάστηκε με την Πολιτεία για το κοινωνικό καλό.Απ’οτι παρατηρήθηκε ήταν ο χώρος με την μικρότερη μεταδοτικότητα. Τα προβλήματα μας ωστόσο ούτε λύθηκαν αλλά ούτε και οι ζημιές μας αποζημειώθηκαν!! Πληρώνουμε ακόμη ΦΠΑ 24% στις υπηρεσίες μας σαν είδος πολυτελείας, ενώ μας αποκαλούσατε βαλβίδα αποσυμπίεσης της κοινωνίας!

Τώρα καλούμαστε να έχουμε ένα άτομο ελεγκτή για rapid test και ανεμβολίαστους ,ενώ έχουμε προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού μιας και δουλεύουμε με τις μισές θέσεις εργασίας, με περιορισμένο αριθμό πελατών
αλλά με απόδοση ολόκληρου του ενοικίου!!

Μην ξεχνάμε πως ο κλάδος μας , είχε πάντα πολλές επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενων, άρα πως είναι δυνατόν να εφαρμοστεί στην πράξη το μέτρο του ελέγχου και της ταυτοποίησης; Εμείς από το Σάββατο θα πρέπει να δεχόμαστε μόνο με rapid ή PCR test τους ανεμβολίαστους που σημαίνει επιπλέον κόστος 10 ευρώ στο κούρεμα! Συνεπώς θα προτιμήσουν τα βαλιτσάκια που αναμφίβολα θα διασπείρουν τον Covid-19 σε όλα τα σπίτια. Μέσα στα σπίτια θα γίνονται βαφές (επαγγελματικά προϊόντα) που θα αγοράζονται από τα supermarket χωρίς όμως εκεί να απαιτείτε rapid ή PCR test,με αποτέλεσμα ορισμένοι να θησαυρίζουν και παράλληλα να προκαλούν ζημιές ,ενώ εμείς θα έχουμε τις θέσεις εργασίας μας άδειες, οι άδειες ασκήσεως επαγγέλματος μας αχρηστεύονται και θα εξαναγκαζόμαστε να διώχνουμε πελάτες που τόσα χρόνια περιποιούμασταν. Η παραοικονομία την περίοδο των lockdown άνθισε !Η δουλεία των επιχειρήσεων μας έσβησε με αποτέλσμα πολλοί συνάδελφοι να εγκλωβιστούν στα χρέη και άλλοι να οδηγηθούν στο κλείσιμο της επιχείρησής τους. Εμείς όμως καλούμαστε να επιστρέψουμε τις προκαταβολές που ξοδέψαμε για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας όσο διάστημα ήμασταν κλειστοί και για να μην πεινάσουν οι οικογένειες μας. Με λίγα λόγια οι νόμιμοι εξαθλιώνονται και οι παράνομοι θησαυρίζουν, χωρίς να φοβούνται και τα πρόστιμα των 5000ευρώ και ταυτόχρονο κλείσιμο των επιχειρήσεων για 15ημέρες!

Μετά από όλα αυτά οφείλουμε να προστατέψουμε εμάς, τις οικογένειες μας και τους συνεργάτες μας, αν και η πλειοψήφία του κλάδου είναι εμβολιασμένοι και με rapid test που χρεωνόμαστε από το πορτοφόλι μας
καθώς και κολλάμε και μεταδίδουμε τον ιό και νοσούμε!

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με τις αυξήσεις σε όλα τα είδη, στο ρεύμα, στο νερό, στα εμπορεύματα σε συνδυασμό με τους μειωμένους τζίρους μας. Πρέπει επιτέλους το κράτος να σταθεί στο πλευρό μας,να συνεργαστούμε ουσιαστικά και η Πολιτεία να μας προστατέψει έμπρακτα με νόμους, διευκρινίσεις και τόλμη!

Ο κλάδος των Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών Ελλάδας αιτείται:

1. Θέσπιση νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με την πώληση των καλλυντικών προϊόντων κομμωτικής επαγγελματικής χρήσης μόνο σε επαγγελματίες χρήστες και υψηλά πρόστιμα σε όσα καταστήματα μεταπωλούν τα επαγγελματικά προϊόντα στη λιανική αγορά

2. Να σταματήσει η μεταπώληση των επαγγελματικών βαφών από τα καταστήματα τροφίμων (super market) και τα φαρμακεία

3. Μεταφορά των υπηρεσιών κομμωτικής τέχνης στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13%λόγω της αναγκαιότητας των υπηρεσιών μας

4. Νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων μας

5. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και φοροελαφρύνσεις

6. Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχείρήσεων μας

7. Οι επιστρεπρέες προκαταβολές που δόθηκαν μέχρι σήμερα να μετατραπούν σε μη επιστρεπτέες

8. Δωρεάν rapid test για τους ασφαλιστικά ενήμερους συναδέλφους

9. Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων

10. Την μη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις ρυθμισμένες οφειλές και καμία απώλεια ενεργής ρύθμισης

Φτάνει πια η εργαλειοποίηση του κλάδου και ο σταγγαλισμός μας!!"

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69