tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Βεροιώτης Δραγκόλας Άγγελος, CEO της IANIC Α.Ε. στο OPEN TV

Την Παρασκευή, 29/04/2021, ο κ. Άγγελος Δραγκόλας, Διευθύνων Σύμβουλος της IANIC Α.Ε., παρευρέθηκε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN TV με αφορμή την βράβευση της εταιρείας στα Boussias IoT Awards 2022 για την υλοποίηση ενός πρότυπου έργου ‘Smart Cities’ και ειδικότερα στην ψηφιακή διαχείριση του δικτύου ύδρευσης στο νησί της Κω.

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.

Συγκεκριμένα, η IANIC Α.Ε. έλαβε Χρυσή Διάκριση στα βραβεία Internet of Things 2022 για το έργο της ψηφιοποίησης του συνόλου των δικτύων ύδρευσης του νησιού της Κω, καθώς και των υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α. Κω, μέσω της πλατφόρμας SmartVille. Το SmartVille, η Ενοποιημένη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Διαχείρισης αισθητήρων IoT που έχει αναπτύξει η IANIC Α.Ε., συνδυάζει δεδομένα από έξυπνους μετρητές και αισθητήρες από διάφορους τομείς μιας έξυπνης πόλης όπως έξυπνο parking, έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων, έξυπνη διαχείριση νερού κ.α., με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο κ. Δραγκόλας, αφού παρέθεσε έναν σύντομο και περιεκτικό ορισμό του IoT (Internet of Things – Διαδίκτυο των Πραγμάτων), διασαφήνισε τον ρόλο του SmartVille ως Ψηφιακού Εγκεφάλου μιας Έξυπνης Πόλης, κάτω από την ομπρέλα του οποίου καθίσταται πλέον ενιαία η διαχείριση όλων των έξυπνων συσκευών και εφαρμογών που βρίσκονται στο πεδίο.

Στη συνέχεια, ο κ. Δραγκόλας αναφέρθηκε στην Κω ως το 1ο νησί στην Ελλάδα που ψηφιοποίησε το σύνολο των υποδομών ύδρευσης. Μέσω του SmartVille, η Δ.Ε.Υ.Α. Κω διαχειρίζεται 12.000 ψηφιακά υδρόμετρα, εγκατεστημένα σε οικιακές παροχές, καθώς και ξενοδοχειακές και βιομηχανικές μονάδες, παρακολουθεί τις υποδομές ύδρευσης στο νησί μέσω τηλεμετρίας, και τιμολογεί κι ενημερώνει τους καταναλωτές ηλεκτρονικά.

Η επιτυχία του έργου αποτυπώνεται ήδη στο 1ο στάδιο εφαρμογής του, καθώς οι διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης και ο όγκος του μη τιμολογούμενου νερού μειώθηκαν κατά 30%, εξοικονομώντας πολύτιμους υδάτινους πόρους και μειώνοντας την ανάγκη άντλησης πόσιμου νερού, ειδικά σε έναν τόπο με προβλήματα λειψυδρίας, όπως είναι το νησί της Κω.

Μάθετε περισσότερα για την IANIC και το SmartVille στο www.ianic.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69