tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μεγάλη γιορτή κρασιού στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Με 32 οινοποιούς της Β. Ελλάδας

Εκλεκτούς οίνους από 32 οινοποιούς της Βόρειας Ελλάδας σε μια όμορφη βραδιά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν όσοι πάνε σήμερα τα «ΒορΟινά».

Στην Προβλήτα 1 από τις 18.00 έως τις 22.00 λευκοί, ροζέ, ερυθροί, ακόμη και orange οίνοι, αφρώδεις, ξηροί, γλυκείς και αποστάγματα, νέες και παλιές σοδειές, πειραματικές, κλασικές ή new entry ετικέτες, από τις κορυφαίες οινοποιίες, θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών.

«Τα “ΒορΟινά” είναι μια πολύ αγαπητή εκδήλωση γιατί είναι δοσμένη από τους οινοποιούς για τον απλό κόσμο, δίχως να έχει εμπορικό χαρακτήρα. Απευθύνεται περισσότερο στο κοινό και του δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει το κρασί. Να γευτεί οίνους που διαφέρουν από το χύμα κρασί της ταβέρνας. Να αντιληφθεί τα χρώματα, τα αρώματα, την επίγευση… Θα λέγαμε ότι είναι μια μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής γιορτής κρασιού», σημείωσε στο «ΤyposThes» η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» κυρία Αλεξάνδρα Ανθίδου.

Η ίδια εξήγησε ότι στην εκθεσιακή διάταξη των τραπεζιών στα «ΒορΟινά», τα τραπέζια των οινοποιών θα είναι τοποθετημένα ανά περιοχές, ώστε το κοινό να μπορεί να δοκιμάζει μαζί κοινές ποικιλίες, terroir και στυλ κρασιών.

«Για παράδειγμα σε κοντινά σταντ είναι τα κρασιά της Νάουσας. Αν κάποιος δοκιμάσει 5-6 διαφορετικά ξινόμαυρα θα έχει μια εικόνα για αυτά. Αντίστοιχα και για άλλες ποικιλίες πχ Λημνιό, Τσαπουρνάκος κλπ».

Στην όλη εμπειρία φυσικά παίζει ρόλο και η τοποθεσία. «Είναι πολύ αντιπροσωπευτική η εικόνα με το κοινό να περιδιαβαίνει την Α’ προβλήτα με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και να συναντάει φίλους και γνωστούς ή ακόμη και με γονείς που παίρνουν τα παιδιά τους στα καροτσάκια και έρχονται για να γευτούν μοναδικά κρασιά», σημείωσε η κυρία Ανθίδου. Συμπλήρωσε πάντως ότι η κατανάλωση πρέπει να είναι υπεύθυνη και ασφαλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα λειτουργήσουν δύο θεματικά περίπτερα για ακόμη περισσότερη οινική απόλαυση: ξεχωριστά στυλ κρασιού και τάσεις και «Βοροινά συν+», όπου θα παρουσιάζονται σε ένα κοινό χώρο κρασιά από οινοποιεία, που δεν θα είναι παρόντα στη διοργάνωση με ξεχωριστό περίπτερο.

Επιπλέον, το κοινό μπορεί να συμμετάσχει σε διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογράφισε την ετικέτα δίχως να αγγίξεις τη φιάλη». Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 18:00 έως τις 21:00 ενώ στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί η βράβευση, όπου οι τρεις πρώτοι/ες νικητές ή νικήτριες θα λάβουν ως έπαθλο από έξι διαφορετικές φιάλες των ΒορΟινών.

Στα ΒορΟινά συμμετέχουν: Αμπελώνας Καμκούτη, Argyrakis Wines, Αργατία, Βαένι Νάουσα, Διαμαντάκος, Ευστρατία Ταζογλίδου, Zoinos Winery, Κατώγι Αβέρωφ, Kitrvs Winery & Vineyard, Κτήμα Άλφα, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κτήμα Βογιατζή, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Κατσαρού, Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Λειβαδιώτη, Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Πόρτο Καρράς, Κτήμα Στεργίου, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Κτήμα Φλόριαν, Κτήμα Φουντή, Μετόχι Μυλοποτάμου, Μπουτάρη, Oenops, Οινοποιείο Κεχρής, Οινοποιείο Πάντου, Οινοποιείο Ταραλά (Έλινος), Το Κτήμα τ' Αποστόλη και Tsantali.

Πηγή: https://www.typosthes.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69