tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ξινόμαυρο: Καλές τιμές στο Αμύνταιο, στα περσινά επίπεδα και πτωτικά στη Νάουσα

Ολοκληρώθηκε η συγκομιδή της ποικιλίας ΠΟΠ Ξινόμαυρου στις αμπελουργικές ζώνες της Νάουσας και του Αμυνταίου.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Φουντούλης, πρόεδρος Αγροτικού Αμπελουργικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Vaeni Νάουσα, «εδώ και δύο εβδομάδες έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή της ποικιλίας στη ζώνη της Νάουσας. Η παραγωγή των σταφυλιών κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα. Ζημιές στην παραγωγή λόγω των καιρικών συνθηκών δεν υπήρχαν. 

Κατά τη διάρκεια του έτους οι συνθήκες ήταν ιδανικές, όμως στο τελευταίο στάδιο του αμπελουργικού κύκλου, αυτό της ωρίμασης και πριν τον τρύγο οι βροχοπτώσεις ήταν αρκετές και με μεγάλη διάρκεια, γεγονός που είχε σαν συνέπεια να μην ωριμάσουν πλήρως τα σταφύλια σε σύγκριση με άλλες χρονιές και ο τρύγος να είναι όψιμος (περίπου 20 ημερών). Πάντως η ποιότητα είναι καλή και η παρουσία χρωστικών στους οίνους εξαιρετική. 

Όσον αφορά τις τιμές παραγωγού ο συνεταιρισμός θα τις ανακοινώσει στα μέλη του το Νοέμβριο. Εκτιμώ πάντως ότι οι τιμές δεν θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρσι γιατί πρέπει να στηρίξουμε τους παραγωγούς. Ο συνεταιρισμός απορρόφησε όλη την παραγωγή των μελών του. Περσινά αποθέματα κρασιού υπάρχουν στις αποθήκες μας. Από την πλευρά τους οι ιδιώτες έδωσαν τιμές μειωμένες σε σχέση με πέρσι».

Ο κ. Γεώργιος Γιαννιτσόπουλος, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (Α.Σ.Ε.Π.Α.), ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «η φετινή παραγωγή σταφυλιών έχει πολύ καλή ποιότητα. Παρά τις βροχές που είχαμε τον περασμένο Αύγουστο δεν επηρεάστηκε η ποιότητα. Η παραγωγή ήταν μειωμένη λόγω χαλαζόπτωσης που είχαμε την περίοδο της ανθοφορίας.

Οι τιμές παραγωγού στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου ήταν αυξημένες σε σχέση με πέρσι κατά 25 - 30%. Η αύξηση αυτή όμως δεν είναι αρκετή για να καλύψει την αύξηση του κόστους καλλιέργειας που είχαμε φέτος. Για να καλυφθεί θα έπρεπε να ήταν της τάξης του 40%. Το θετικό είναι ότι απορροφήθηκε όλη η φετινή παραγωγή των αμπελουργών».

Πηγή: https://www.agrotypos.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69