tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιμελητήριο: Ενημερωτική συνάντηση για τους παγετούς του 2021

Με πρωτοβουλία της ΕΘΕΑΣ και του Επιμελητηρίου Ημαθίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 8 Ιανουαρίου 2023 ενημερωτική συνάντηση του υφπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου με εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων και ιδιωτικών εταιρειών που εντάχθηκαν στα πρόσφατα μέτρα στήριξης για τους παγετούς του 2021.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Χρήστος Γιαννακάκης και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέφανος Αποστολίδης. Xαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ενώ το παρών έδωσε και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ.Γιώργος Μπίκας.

Παίρνοντας αρχικά τον λόγο ο κ. Γιαννακάκης, αναφέρθηκε στον παγετό του 2021 που έπληξε τόσο τους αγρότες όσο και τις επιχειρήσεις που διακινούν τα αγροτικά προϊόντα, αναφέροντας αναλυτικά το ιστορικό των πολύμηνων ενεργειών που έγιναν μέχρι να φτάσουμε στην ολοκλήρωση των αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με τον κ.Γιαννακάκη:

  • συγκεντρώθηκαν στοιχεία των επιχειρήσεων για να θεμελιωθεί στο δικαίωμα στήριξης από το Υπουργείο Οικονομικών
  • έγινε από τον Υφυπουργό προσπάθεια διαμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου ώστε να ενταχθούν και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις
  • ψηφίστηκε ο νόμος στη Βουλή
  • διαμορφώθηκε η υπουργική απόφαση για το ποιες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να ενταχθούν στα μέτρα
  • άνοιξε το σύστημα για την υποβολή των αιτήσεων
  • εκταμιεύθηκαν τα χρήματα στο τέλος του Δεκεμβρίου.

Πλέον, ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων.

Ακολούθως, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Αποστολίδης έκανε μια σύντομη αναφορά στις ενέργειες του Επιμελητηρίου, της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνόκαρπων και του Υφυπουργού κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου για την αποζημίωση των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά  εντάσσονται ιδιωτικές επιχειρήσεις σε ένα τέτοιο μέτρο.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ανέλυσε ενδελεχώς όλες τις ενέργειες που έγιναν από τον Απρίλιο του 2021, όταν και ο παγετός έπληξε την Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία τόσο στην επιχορήγηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων που επιτεύχθηκαν χάρη σε ένα πρωτόγνωρο νομοθετικό πλαίσιο, όσο και στις εξατομικευμένες εκτιμήσεις/αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια.

“Το υποσχεθήκαμε και το κάναμε γιατί είχαμε τις δυνάμεις. Στον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ δόθηκαν, επιπλέον, πάνω από 300.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Μόνο για τον παγετό του Απριλίου του 2021, η Ημαθία και η Πέλλα πήρε 150.000.000 ευρώ (όλον τον αρχικό προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ), χρήματα που συνολικά δεν έχουν δοθεί τα τελευταία 10 χρόνια. Οι αγρότες πήραν προκαταβολή αρχές Αυγούστου και εξόφληση τα Χριστούγεννα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Βεσυρόπουλος.

Κλείνοντας, ο κ.Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε σε όλες ενέργειες που έγιναν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη του Έλληνα αγρότη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «παρείχαμε όλα τα πλεονεκτήματα για να μείνει ο αγρότης στο χωράφι, στην παραγωγή. Λύσαμε τα προβλήματα γιατί είμαστε σε άμεση επαφή με την αγορά και την αφουγκραζόμαστε».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69