tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Το πρώτο eshop λαϊκών αγορών στην Ελλάδα ήρθε από την Ημαθία

Το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα για πώληση προϊόντων από τις λαϊκές αγορές δημιούργησαν οι επαγγελματίες της Ημαθίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σωματείο Λαϊκών Αγορών του νομού, που έχει ήδη στήσει την πλατφόρμα, εντάσσοντας συνεχώς νέους επαγγελματίες που θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να μπουν οι λαϊκές αγορές στην ψηφιακή εποχή, κάτι που αναμένεται να δώσει ώθηση στους πωλητές και τους παραγωγούς διευρύνοντας το καταναλωτικό κοινό, στο οποίο απευθύνονται, και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει καταναλωτές που για διάφορους λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα να ψωνίσουν μόνοι τους.

Η εφαρμογή «Λαϊκή Αγορά Ελλάδας» (www.elaikiagora.gr) δημιουργήθηκε για να εισάγει τον πωλητή στις νέες, σύγχρονες τάσεις στο χώρο του εμπορίου, προσφέροντας, αντί μιας ερασιτεχνικής σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια ολοκληρωμένη, άρτια και σύγχρονη πλατφόρμα, στην οποία τα προϊόντα παρουσιάζονται σωστά και κυρίως εύκολα στον πελάτη.

«Είχαμε μία πρωτοποριακή ιδέα να αναβαθμίσουμε τις λαϊκές αγορές. Κάναμε ένα δικό μας eshop, ώστε να μπορούν οι έμποροι και οι παραγωγοί όλης της χώρας κάνοντας την εγγραφή τους να πωλούν ενδύματα και υποδήματα 24 ώρες το 24ωρο και αντίστοιχα τα φρούτα και τα λαχανικά σε συγκεκριμένες ώρες και σε συγκεκριμένες λαϊκές», εξήγησε στη Voria.gr ο Δημήτρης Σαμαράς, πρόεδρος του σωματείου και αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Ελλάδος.

Η ιδέα γεννήθηκε πέρσι και δημιουργήθηκε η πλατφόρμα που ήδη διαθέτει προς πώληση είδη ένδυσης και υπόδησης. Φέτος, όμως, άλλαξε ριζικά και με τη νέα της μορφή παρουσιάστηκε στη γιορτή για τα 95 χρόνια των λαϊκών αγορών.

Ήδη έχει αρκετούς εγγεγραμμένους χρήστες – πωλητές και τις επόμενες μέρες θα προσθέσει στο κατάστημα τρόφιμα και είδη οικιακής χρήσης, παρέχοντας, δηλαδή, όλα τα προϊόντα που πωλούνται στους πάγκους των λαϊκών. «Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις είναι το μέλλον. Άλλωστε, με τον τρόπο αυτόν διευρύνουμε το κοινό μας περιλαμβάνοντας και τις μικρότερες ηλικίες που δεν πηγαίνουν στη λαϊκή, τουλάχιστον για να ψωνίσουν είδη ένδυσης και υπόδησης. Λέμε ότι η λαϊκή αγορά έχει εξελιχθεί και πρέπει να εξελιχθεί περισσότερο, αλλιώς θα μας εξαφανίσουν τα πολυκαταστήματα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα

Μέσω της σύναψης συνεργασίας με το σωματείο και έναντι ενός ιδιαίτερα χαμηλού κόστους, οι επαγγελματίες μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους eshop μέσα στην ίδια πλατφόρμα και πωλούν τα προϊόντα τους άμεσα στους πελάτες. Έτσι, τους δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν χωρίς κανέναν εξοπλισμό της επιχείρησή τους και να τη λειτουργούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας και όλο το 24ωρο, με μηδενικό κόστος και να προωθούν πανελλαδικά τα προϊόντα τους μέσω delivery άμεσα, εντός της ίδιας ημέρας, χωρίς μετακίνηση και με ελάχιστο κόστος.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαμαράς σε ό,τι αφορά για τη διανομή των βιομηχανικών ειδών ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να συνάψει σύμβαση με εταιρεία μεταφοράς, ενώ τη μεταφορά των τροφίμων, που είναι και πιο ευπαθή, τη μεταφορά αναλαμβάνει το σωματείο.

Αντίστοιχα και οι καταναλωτές, κυρίως αυτοί που δεν μπορούν να επισκεφτούν τις λαϊκές, είτε γιατί έχουν κινητικά προβλήματα, είτε γιατί εργάζονται τις ώρες λειτουργίας τους, θα μπορούν με λίγα κλικ να παραγγείλουν από τον υπολογιστή ή το κινητό τους και να έχουν στην πόρτα του σπιτιού φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης σε χαμηλές τιμές.

Ήδη, το σωματείο έχει κάνει επαφές και με επαγγελματίες άλλων περιοχών, προκειμένου να επεκταθεί σε όλη τη χώρα και να αυξήσει τα διαθέσιμα προϊόντα, ώστε να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερους καταναλωτές.

Πηγή: https://www.voria.gr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

EBORIDIS

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69