tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κύφωση και σκολίωση στα μικρά παιδιά

paidi tsanta

Κάθε χρόνο το βάρος από τις σχολικές τσάντες είναι πέραν του κανονικού, με αποτέλεσμα οι μαθητές οι οποίοι έχουν και την συνήθεια να κρατάνε την σχολική τσάντα στον έναν ώμο, να ενοχλούνται ολοένα και περισσότερο.

Δύο από τα κυριότερα προβλήματα-παθήσεις που κάνουν την σπονδυλική στήλη να παραμορφώνεται είναι η κύφωση και η σκολίωση.

Το βάρος της σχολικής τσάντας κατά κανόνα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% του βάρους του παιδιού. Ύστερα από έρευνες έχει προκύψει ότι πολλά από τα παιδιά της ηλικίας 11-14 παραπονιούνται για τον πόνο στην πλάτη.

Χρήσιμες συμβουλές:

1. Να προτιμώνται σχολικές τσάντες με μεγάλους ιμάντες και βάτες στο πίσω μέρος τους

2. Κατά την μεταφορά της τσάντας, το παιδί πρέπει να φοράει και τους δύο ιμάντες

3. Αν το βάρος που μεταφέρει το παιδί είναι μεγάλο και δεν είναι εφικτό να μειωθεί, τότε καλό είναι οι γονείς να προτιμήσουν τσάντες με τροχούς

4. Τα πιο βαριά αντικείμενα καλό είναι να τοποθετούνται στο κέντρο της τσάντας και τα υπόλοιπα να διαμοιράζονται σε όλες τις τσέπες ισομετρικά.

Η άσκηση ως αντίδοτο

Σημαντικό ρόλο στην κύφωση και στην σκολίωση παίζει η άθληση. Τα παιδιά εκείνα που ακολουθούν αυτό το πρόγραμμα, κάθονται στην σωστή θέση και έχουν συνηθίσει στην σωστή στάση του σώματος.

Έτσι κι αλλιώς για μία φυσιολογική ανάπτυξη της σπονδυλικής τους στήλης, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει και να γίνει για το παιδί μία όμορφη συνήθεια.

Το τένις και το τρέξιμο είναι δύο από τα προτεινόμενα αθλήματα. Δείτε μερικές ασκήσεις για την θεραπεία της κύφωση στην ιστοσελίδα : spondylos.eu

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69