tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νοσοκομείο Βέροιας: Ενισχύστε την αιμοδοσία

aimodosia2

Στις 14 Ιουνίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη! Ως Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν είναι τυχαία, καθώς συμπίπτει με τα γενέθλια του γιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος και στη συνέχεια τα ρέζους. Ο Λαντστάινερ τιμήθηκε με το Nobel Ιατρικής το 1930 για το σημαντικότατο αυτό έργο του.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης, η γεναιοδωρία του, η ανθρωπιά και το ενδιαφέρον του για τον συνάνθρωπό του, καθώς χαρίζει, σε κάποιον που έχει ανάγκη, λίγο από το αίμα του και μερικά λεπτά από το χρόνο του, για να πραγματοποιηθεί η όλη διαδικασία.

Σκοπός της ημέρας είναι επίσης να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και να ενθαρρύνει τον κόσμο να γίνει τακτικός εθελοντής αιμοδότης. Επιπλέον, επιδιώκεται η άρση του φόβου γύρω από την όλη διαδικασία της αιμοδοσίας, ώστε ο κόσμος να κατανοήσει ότι είναι απλή, σύντομη και ανώδυνη, ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς είναι σε θέση να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Στο νοσοκομείο Ημαθίας χάριν και της πολυτιμης βοήθειας των Συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών συλλέγονται όλες οι μονάδες αίματος που είναι απαραίτητες για τις τακτικές και έκτακτες ανάγκες του νομού. Αυτή η συλλογή αίματος πρέπει να συνεχισθεί και ειδικά για τους καλοκαιρινούς μηνες είναι ανάγκη να πολλαπλασιασθεί η εθελοντική προσφορά, λόγω αυξημένων αναγκών.

Το νοσοκομείο Ημαθίας λοιπόν, με αφορμή την ημερα του εθελοντή αιμοδότη , εύχεται καλό καλοκαίρι και ζητά από όλους να συνεχίσουν να ενισχύουν την Αιμοδοσία.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69