Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στον Δήμο Αλεξάνδρειας – Πού θα γίνουν παρεμβάσεις έως τις 7 Αυγούστου
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου, το πρόγραμμα Αστικής Επίγειας Καταπολέμησης Κουνουπιών στον Δήμο Αλεξάνδρειας, το οποίο θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 7 Αυγούστου.
Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εφαρμογές σε ιδιωτικούς χώρους, τοποθέτηση και απομάκρυνση εντομοπαγίδων, καθώς και δειγματοληψίες και αξιολόγηση του πληθυσμού των ακμαίων κουνουπιών, με στόχο την παρακολούθηση και τον περιορισμό της όχλησης στις τοπικές κοινότητες.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τη Δευτέρα τα συνεργεία θα πραγματοποιήσουν εργασίες στις κοινότητες Βρυσακίου και Νεοχωρίου. Την Τρίτη οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν στο Νεοχώρι, ενώ την Τετάρτη σειρά έχει το Κεφαλοχώρι.
Την Πέμπτη προβλέπονται εφαρμογές στο Κεφαλοχώρι και το Νησέλλι, ενώ την Παρασκευή τα συνεργεία θα βρίσκονται στο Νησέλλι, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των προγραμματισμένων παρεμβάσεων της εβδομάδας.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες τοποθέτησης, απομάκρυνσης και αξιολόγησης εντομοπαγίδων σε περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Πλατέος, Αντιγονιδών, Αλεξάνδρειας και Μελίκης. Οι δράσεις θα καλύψουν, μεταξύ άλλων, τις κοινότητες Πρασινάδας (Κυδωνιά), Κορυφής (Νεοχωρόπουλο), Παλαιοχώρας (Νησελλούδι), Ξεχασμένης (Ραψωμανίκι), Νεοκάστρου, Παλαιού και Νέου Προδρόμου (Αγία Τριάδα), καθώς και την περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην Αλεξάνδρεια. Επίσης, προβλέπονται αξιολογήσεις εντομοπαγίδων σε Καβάσιλα και Παλαιοσκυλίτσι.
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας επισημαίνει ότι το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί, ανάλογα με την εξέλιξη του έργου και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

















