tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Και όμως η οικονομική κρίση προκαλεί κρίσεις πανικού - Τι επισημαίνουν οι ψυχολόγοι

panik

Όπως έχει αποδειχθεί και από πολλά ευρήματα ερευνών, σημειώνονται ολοένα και περισσότερες κρίσεις πανικού καθώς το άγχος και το στρες της καθημερινότητας λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων, μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχει στην ψυχολογία μας. Επισημαίνεται από ειδικούς ψυχολόγους, ότι κρίσεις πανικού προσβάλλουν το 4% των ανθρώπων που ζουν ανάμεσά μας και μπορεί να τις βιώσει οποιοσδήποτε, ενώ αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα.

Οι ψυχολόγοι τονίζουν ότι κύρια αιτία που κάποιος υφίσταται κρίσεις πανικού είναι το έντονο άγχος. Δεν διαχειριζόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο το άγχος μας και αυτό μας κάνει πιο ευάλωτους και να επηρεάζεται αρνητικά η ψυχική μας υγεία. Ωστόσο, επειδή οι περισσότεροι σε ένα επεισόδιο κρίσης πανικού βιώνουν έντονη εφίδρωση και ταχυκαρδία, θεωρούν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας και ειδικότερα στην καρδιά, ανησυχώντας για ένα καρδιακό επεισόδιο.  

panik2

Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος σε περίπτωση που έχει βιώσει μια κρίση πανικού είναι να απευθυνθεί σε ένα ψυχολόγο και να ακολουθήσει μια θεραπευτική αγωγή, σύμφωνα με την οποία αν το βιώσει ξανά θα γνωρίζει και πώς πρέπει να αντιδράσει. Συνήθως οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν να γίνεται ένα είδος αυτοδιαχείρισης με φράσεις τύπου «Το έχω πάθει ξανά και γνωρίζω πώς να το διαχειριστώ», «θα τα καταφέρω», «ακολουθώ θεραπεία και ξέρω τι πρέπει να κάνω».

Η ψυχοθεραπεία λοιπόν αναδεικνύεται εξαιρετική σε περιπτώσεις όπου κάποιος βιώνει κρίσεις πανικού και επισημαίνεται ότι η φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να χορηγείτε μόνο σε περίπτωση που συνταγογραφηθούν από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας καθώς μπορεί να εθιστεί κάποιος σε αυτά.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα την οποία διατηρεί ο ψυχολόγος Άγγελος Ι. Ηλιόπουλος (cbt.com.gr) μέσα από την οποία μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με Ολοκληρωμένα Θεραπευτικά Προγράμματα βραχείας παρέμβασης ψυχολόγου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69