tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρκινικοί όγκοι που θεραπεύονται με την λαπαροσκοπική χειρουργική

xeirourgio

Οι καρκινικοί όγκοι μπορούν να εμφανιστούν, χωρίς ο ασθενής απαραιτήτως να έχει καταλάβει ότι κάτι πάει στραβά σε κάποιο μέρος του σώματός του. Στο παρόν άρθρο θα εστιάσουμε σε δύο τύπους καρκινωμάτων.

Ο ένας είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο οποίος διαγιγνώσκεται πολύ συχνά. Δυστυχώς η απαραίτητη πρόληψη από την μεριά του ασθενούς είναι μηδαμινή για αυτό μπορεί να καταστεί μοιραίος για την ζωή του ατόμου. Από την άλλη αν διαγνωστεί εγκαίρως δίνει πολύ υψηλά ποσοστά επιβίωσης.

Πώς μπορεί να διαγνωστεί;

Πως δημιουργείται;

Όταν στον οργανισμό αναπτύσσονται μη υγιή κύτταρα, μπορούμε να μιλάμε για κακόηθες νεόπλασμα. Όταν αυτά τα κύτταρα εδράζονται στο ορθό ή στο παχύ έντερο, τότε μιλάμε για καρκίνο του παχέος εντέρου.

Πως θεραπεύεται;

Η λαπαροσκοπική χειρουργική έχει κάνει το θαύμα της σε όλους τους καρκινικούς όγκους που μπορεί να παρουσιαστούν στα άτομα. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση ο χειρουργός προτείνει την συγκεκριμένη επέμβαση για να τα πλεονεκτήματα που προσφέρει και στον ίδιο τον γιατρό και στον εγχειριζόμενο.

  1. Ο γιατρός χειρουργεί με ακρίβεια μικροσκοπίου βλέποντας τα αποτελέσματα σε υψηλής ευκρίνειας οθόνη

  2. Η χειρουργική τομή δεν υφίσταται, συνεπώς το τραύμα είναι ελάχιστο

  3. Άμεση συνέπεια των παραπάνω είναι και το γεγονός ότι οι ιστοί του σώματος δεν καταστρέφονται

  4. Ο πόνος μετά την επέμβαση είναι ελάχιστος

  5. Ταχύτερη κινητοποίηση του ασθενούς και επάνοδος στις καθημερινές του δραστηριότητες

  6. Αισθητικό αποτέλεσμα καλύτερο από μία γενική επέμβαση

inoadenoma

Ένας ακόμα όγκος, ο οποίος παρουσιάζεται σε γυναίκες και χρήζει μεγάλης προσοχής είναι το ινοαδένωμα. Πρόκειται για ογκίδια, τα οποία μπορεί να είναι από την μία καλοήθη από την άλλη μπορεί να είναι κακοήθη. Διακρίνονται, από την στιγμή που μια γυναίκα τα ψηλαφίζει. Είναι στρογγυλά και αρκετά ελαστικά.

Πόση σημασία έχει το οικογενειακό ιστορικό;

Η κληρονομικότητα είναι ένας παράγοντας, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει αυξημένο κίνδυνο για μια γυναίκα, παρόλα αυτά δεν είναι σίγουρο ότι οι υπερπλαστικές αλλοιώσεις μπορεί να σχετίζονται άμεσα με το ιστορικό. Η ηλικία από την άλλη φαίνεται να παίζει σημαντικότερο ρόλο, αφού μετά την εμμηνόπαυση πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν κακοήθειες στον μαστό.

Μάθετε περισσότερα συνολικά για τις παθήσεις που αφορούν την γενική-ογκολογική και λαπαροσκοπική χειρουργική μέσα από την ιατρική ιστοσελίδα του Dr. Γεώργιου Ν. Μητρόπαπα.

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69