tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

2+1 σοβαρές παθήσεις που αντιμετωπίζει ο γαστρεντερολόγος

Προβλήματα στο στομάχι σίγουρα έχετε αντιμετωπίσει, αφού ακόμα και η πιο απλή καούρα οφείλεται σε αυτό το βασικό όργανο της πέψης.

Το στομάχι μπορεί να φανερώσει πλήθος διαφορετικών προβλημάτων, οι αιτίες και οι συνέπειες των οποίων είναι διαφορετικές.

Παρακάτω μπορούμε να αναφέρουμε 3 από τις πιο συχνές παθήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένας γαστρεντερολόγος.

  • Οισοφάγος Barrett

Πρόκειται για μία ασθένεια κυρίως των δυτικών κοινωνιών, η οποία σχετίζεται κυρίως με τον τρόπο ζωής και την λάθος διατροφή που ακολουθούν οι περισσότεροι. Αν ο οισοφάγος είναι χρόνια εκτεθειμένος σε όξινα υγρά, επηρεάζει άμεσα τα κύτταρα του στομάχου και αυτό κατ’ επέκταση μπορεί να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και το χειρότερο καρκίνο στομάχου υπό την μορφή αδενοκαρκινώματος. Ο γαστρεντερολόγος με τις απαραίτητες εξετάσεις και παρακολούθηση θα σας δώσει κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον κίνδυνο που έχετε να αναπτύξετε δυσπλασία.

  • Ευερέθιστο έντερο

Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου μπορεί να μην εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ασθενών, μπορεί όμως να επιφέρει χαμηλή ποιότητα ζωής στους ασθενείς. Το stress αποτελεί τον κύριο ένοχο για την εκδήλωση συμπτωμάτων, όπως πόνος και πρήξιμο στην κοιλιά αλλά και ημικρανίες, εφιδρώσεις κ.α.

  • Νόσος του crohn

Τα προσβεβλημένα από την νόσο του crohn τμήματα του στομάχου, μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος από τον λαιμό μέχρι τον πρωκτό, ερεθίζοντας και φουσκώνοντας τις περιοχές αυτές.

Η αρχή γίνεται συνήθως με κάποιο βακτήριο που μπορεί να εκδηλώσει φλεγμονώδη αντίδραση στο έντερο. Η νόσος δεν είναι κολλητική ούτε κληρονομική. Μάλιστα, μεγάλος όγκος έρευνας γίνεται για να βρεθούν οι αιτίες που μπορεί να συγκλίνουν στην παρουσία της νόσου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύνολο των γαστρεντερικών παθήσεων καθώς και τις εξειδικευμένες θεραπείες αυτών, θα βρείτε στην ιατρική ιστοσελίδα του γαστρεντερολόγου Dr. Γεωργίου Κ. Αναγνωστόπουλου advanced-endoscopy.gr .

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69