tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σε ποιες παθήσεις ειδικεύεται ένας γενικός χειρουργός;

Σύμφωνα με τα στατιστικά, περίπου 1 στους 5 εν ενεργεία γιατρούς στην Ευρώπη είναι χειρουργός και ειδικά οι γενικοί χειρουργοί αποτελούν μία από τις σημαντικότερες ειδικότητες. Ο γενικός χειρουργός είναι η τρίτη συχνότερη ειδικότητα μετά την μαιευτική και την γυναικολογία, ωστόσο το συγκεκριμένο επάγγελμα, ακριβώς επειδή ασχολείται με ευρύ φάσμα παθήσεων του ανθρώπινου σώματος, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και μεγάλη εμπειρία.

Ο γενικός χειρουργός εξειδικεύεται όχι μόνο στις επεμβάσεις αλλά και στην εξέταση και διάγνωση μίας μεγάλης λίστας παθήσεων. Σε πρώτο στάδιο, παίρνει το ιατρικό ιστορικό και εκτελεί μια λεπτομερής φυσική εξέταση του ασθενούς, προκειμένου να κάνει μία διάγνωση με βάση τις πληροφορίες που έχει λάβει.

Στη συνέχεια και με βάση τα ευρύματα της εξέτασης αναπτύσσει ένα θεραπευτικό πλάνο ειδικά για τον συγκεκριμένο ασθενή. Ένας ασθενής που έχει αγγειακή νόσο, για παράδειγμα, μπορεί να απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή σε πιθανές επιπλοκές κατά τη διάρκεια εγχείρησης. Ο γενικός χειρουργός μοιράζεται τα ευρήματα του με τον ασθενή και στη συνέχεια εκτελεί τη χειρουργική επέμβαση και αναλαμβάνει την μετεγχειρητική φροντίδα του ασθενούς.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιεί ένας γενικός χειρουργός μπορεί να περιλαμβάνουν σχεδόν κάθε όργανο ή σύστημα του σώματος. Η κατάρτιση στη γενική χειρουργική καλύπτει την κοιλιά και το περιεχόμενό της, τους μαστούς, το δέρμα και τους μαλακούς ιστούς. Επιπλέον ο γενικός χειρουργός αναλαμβάνει επεμβάσεις τραχήλου, θεραπείες εγκαυμάτων καθώς και αγγειακές χειρουργικές επεμβάσεις.

Εκτός από την χειρουργική επέμβαση, ένας γενικός χειρουργός πρέπει να είναι επίσης σε θέση να αξιολογήσει και να θεραπεύσει τραύματα και πληγές των μαλακών ιστών, κύστεις, αποστήματα, κήλες κοιλιακού τοιχώματος, παθήσεις του μαστού, φλεβίτιδα και πεπτικά έλκη καθώς και να ανακουφίσει τον μετεγχειρητικό πόνο του ασθενούς.

Δεδομένης της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης ειδικότητας, ένας γενικός χειρουργός θα πρέπει να είναι εξειδικευμένος και έμπειρος προκειμένου να φέρει εις πέρας με επιτυχία ακόμα και τις πιο δύσκολες επεμβάσεις.

Ο γενικός χειρουργός Νίκος Κουτσογούλας αναλαμβάνει επεμβάσεις με συνέπεια και υπευθυνότητα διατηρώντας υψηλό ποσοστό επιτυχίας και μηδενικές μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα nikoskoutsogoulas.gr του γενικού χειρουργού Νίκου Κουτσογούλα και ενημερωθείτε λεπτομερώς για τις επεμβάσεις που πραγματοποιεί.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69