tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

"Δεσμός" και Δήμος Βέροιας θα επικαιροποιήσουν την συνεργασία τους

grammatiko vorgia

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας "Δεσμός" κ. Γραμματικόπουλος Ηλίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη Κωνσταντίνο, σε συνέχεια της συνάντησής του με την Υφυπουργό Υγείας κ.Παπακώστα, για να τον ενημερώσει σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν σχετικά με τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης και να επικαιροποιήσουν την συνεργασία του Δήμου με τον "Δεσμό" σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και ενσωμάτωσης στην εργασία των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Σε συνέχεια της προεκλογικής δέσμευσης του Δημάρχου στον άξονα 4 για τα θέματα της κοινωνικής ενσωμάτωσης και καταπολέμησης της φτώχειας ως κεφαλαιώδη προγραμματική και πολιτική αρχή για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, όπως είναι οι λήπτες των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ενημερώθηκε ο Δήμαρχος από τον Πρόεδρο του "Δεσμού" για τις έως τώρα ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί και την αναγκαιότητα περαιτέρω έμπρακτης στήριξης από μέρους του Δήμου Βέροιας ως συνεταιριστής του Κοι.Σ.Π.Ε. "Δεσμός" σε δράσεις που μπορούν να ωφελήσουν άμεσα και να εξασφαλίσουν θέσεις προστατευμένης εργασίας σε λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η ανάδειξη της διττής ιδιότητάς του Κοι.Σ.Π.Ε. "Δεσμός" ως κοινωνική επιχείρηση αλλά και ταυτόχρονα ως μονάδα ψυχικής υγείας, όπως επίσης και η αξιοποίηση του ρόλου των Κοινωνικών Συνεταιρισμών ως την περισσότερο "καθαρή" περίπτωση κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τονίστηκε από τον κ. Γραμματικόπουλο, μεταφέροντας και το πρόσφατο έγγραφο της Υφυπουργού Υγείας που σημειώνει ότι χρειάζεται η παρότρυνση του ευρύτερου δημόσιου τομέα για επιχειρησιακή στήριξη των Κοι.Σ.Π.Ε. μέσω της αξιοποίησης των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουν.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γραμματικόπουλος, έκανε γνωστό ότι μόλις πρόσφατα ο πρώτος εργαζόμενος λήπτης υπηρεσιών ψυχικής υγείας ανέλαβε εργασία, την καθαριότητα των γραφείων του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Ημαθίας, θέλοντας παράλληλα να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την προισταμένη του τμήματος κ.Μαρία Κάτσιου για την πρωτοπόρα και συνάμα καινοτόμα πρωτοβουλία να ανταποκριθεί με ευαισθησία στην ανάθεση του έργου στον Κοι.Σ.Π.Ε. "Δεσμός", δίνοντας ένα θετικό παράδειγμα μίμησης σε άλλους δημόσιους φορείς.

Σύντομα σε συνεργασία με τον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας, θα οργανωθεί ημερίδα για την ψυχική υγεία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα και ζητήθηκε η στήριξη του Δήμου Βέροιας, ενώ ο Δήμαρχος Βέροιας ανταποκρίθηκε θετικά και στις μελλοντικές προτάσεις δυνατότητας ανάθεσης έργων στον Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας, όπως επίσης και στην πρόσκληση να επισκεφθεί ένα μεγάλο Κοι.Σ.Π.Ε. με 90 εργαζομένους αυτή τη στιγμή, τον Κοι.Σ.Π.Ε. Κέρκυρας "Νέοι Ορίζοντες".

Ο "Δεσμός" επικαιροποιήθηκε, πλέον αναμένεται η έμπρακτη υποστήριξη για την ανάπτυξη παροχής ποιοτικών υπηρεσιών μέσω της ένταξης στην εργασία των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου, της πρόληψης της περιθωριοποίησης και της κοινωνικής συνοχής στον τόπο μας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69