tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εγκαταστάθηκε σε δικό του χώρο ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία - Οι στόχοι του

sofpcy grafeio

Τον δικό τους χώρο απέκτησε ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ). Με αφορμή την εγκατάστασή τους στο νέο χώρο (Ανοίγεως 120 Βέροια) τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου παρέθεσαν συνέντευξη τύπου και παρουσίασαν στον τοπικό τύπο το ιστορικό ίδρυσής του ΣΟΠΦΨΥ και τους στόχους του. Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος Γιώργος Σαλιάγκας. Συγκεκριμένα σημείωσε:

"Είναι μια σημαντική μέρα, για όλη την πόλη διότι δημιουργείται μια δομή που δεν υπήρχε. Κάναμε μια προσπάθεια να βρεθούμε οικογένειες που είχαν άτομα με ζήτημα ψυχικής υγείας και τον Μάιο αναγνωρίστηκε ο σύλλογος μας. Το περιβάλλον ήταν εχθρικό, μέσα στην κρίση. Για παράδειγμα μας επέβαλλαν πρόστιμό από την εφορία διότι δεν βρήκαμε χώρο στέγασης ένα μήνα μετά την αναγνώριση του συλλόγου".

Μιλώντας για τους στόχους του ΣΟΦΨΥ, ο κ. Σαλιάγκας επεσήμανε: "Είπαμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο ημέρας, ένα τμήμα ψυχικής υγείας στο νοσοκομείο και μια μονάδα που να μπορεί να καλύψει και την Αλεξάνδρεια. Δραστηριοποιηθήκαμε σαν οικογένειες στον τομέα αυτό διότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Η απομόνωση και ο κοινωνικός στιγματισμός είναι τα μεγάλα προβλήματα. Θέλουμε τα άτομα αυτά να ζουν χωρίς διακρίσεις, να υπάρχει αλληλοβοήθεια των οικογενειών, να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία, να προασπιστούν τα δικαιώματα τους και η κοινωνική τους αποκατάσταση. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο για να προσφέρουμε υπηρεσίες ψυχικές υγείας και τα άτομα αυτά που είναι απομονωμένα στον χώρο τους να έρθουν εδώ και να συμμετάσχουν σε μια σειρά δραστηριότητες. Θέλουμε να νιώσουν ότι έχουν ένα δικό τους χώρο και να έχουν δίπλα τους άτομα που μπορούν να τα καταλάβουν. Θέλουμε να βγάλουμε αυτά τα άτομα στην κοινωνία. Αυτά τα άτομα δεν είναι ούτε επικίνδυνα ούτε άχρηστα. Χρειάζονται μια ψυχολογική και φαρμακευτική υποστήριξη. Ότι πετύχαμε οφείλεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση από κρατικούς φορείς. Λείπουν πράγματα από το χώρο μας αλλά δεν γινόταν να περιμένουμε άλλο".

Ο Σύλλογος έχει την υποστήριξη επιστημονικής ομάδας, η οποία αποτελείται από οκτώ επιστήμονες που θα καθοδηγήσουν τον ΣΟΦΨΥ. Ο Ηλίας Γραμματικόπουλος, πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής, δήλωσε συγκινημένος και πρόσθεσε: "Είναι μεγάλη επιτυχία η δημιουργία αυτού του συλλόγου. Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτό τον τομέα είναι το στίγμα και η απομόνωση. Η πορεία του συλλόγου και του ΚΟΙΣΠΕ είναι κοινή. Η ψυχική υγεία δεν είναι μόνη της. Πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι κοινωνικοί φορείς. Να υπάρχει μια διασύνδεση και συνεργασία. Θα πρέπει να αγκαλιαστεί ο σύλλογος από όλους. Πρέπει να κάνουμε άλλη μια συνάντηση με την κ. Παπακώστα, την κ. Μπούρτσου και τον δήμαρχο και να διεκδικήσουμε αυτός ο χώρος να γίνει Κέντρο Ημέρας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69