tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Φόβοι για τυχόν αναζωπύρωση του κοροναϊού - Εξετάζεται η ακύρωση των πανηγυριών

Εξακολουθεί να να παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού που ανακοινώνεται στη χώρα μας, ενισχύοντας τους φόβους για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πανδημίας, αφενός λόγω της εισόδου τουριστών και αφετέρου λόγω της χαλαρότητας που παρατηρείται στο εσωτερικό της χώρας.

Εκτός από τα εισαγόμενα κρούσματα, οι ειδικοί προβληματίζονται για την αιφνίδια και «δυναμική» είσοδο στον χάρτη της επιδημίας των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας, της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο τριήμερο καταγράφεται μια ξαφνική αύξηση στα περιστατικά που διαπιστώνονται στις δύο περιοχές.

Μάλιστα κάποια από τα κρούσματα θεωρούνται «ορφανά», με άγνωστη, δηλαδή, πηγής μετάδοσης γεγονός που αποδυναμώνει την ιχνηλάτηση και αυξάνει τον κίνδυνο πλήθος άγνωστων στις υγειονομικές αρχές κρουσμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τα τοπικά πανηγύρια, ενώ εκδόθηκε κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει τον τρόπο εισόδου επισκεπτών και τουριστών από τον Προμαχώνα με την εκτίμηση ότι τα μέτρα αυτά θα ανακόψουν τον ρυθμό εισαγωγής κρουσμάτων στη χώρα. Σημειώνεται ότι δεν αποκλείεται τα μέτρα αυτά να επεκταθούν και στα αεροδρόμια εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ανησυχεί ο χάρτης της επιδημίας

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται στη χώρα είναι σταθερά από την 1η Ιουλίου διψήφιος. Μέσα 11 μέρες έχουν ανακοινωθεί συνολικά 367 κρούσματα κοροναϊού, με τα περισσότερα να είναι εισαγόμενα και να εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου και κυρίως στον Προμαχώνα. Εκτός από τα εισαγόμενα περιστατικά της λοίμωξης Covid-19, αύξηση παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα και στα εγχώρια.

Τα περισσότερα περιστατικά εντοπίζονται στη Θράκη, με την Ξάνθη να κρατά τα αρνητικά πρωτεία στα θετικά κρούσματα του ιού. Συρροές κρουσμάτων εντοπίζονται και στην Καστοριά και στη Λάρισα.

Την ανησυχία εντείνει, η επανεμφάνιση στον χάρτη της επιδημίας των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας, της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το Σάββατο, έχουν προκαλέσει συναγερμό καθώς πέραν των εισαγόμενων κρουσμάτων – 26 σε σύνολο 41-, καταγράφηκαν 9 κρούσματα στην Αττική και 3 στη Θεσσαλονίκη.

Εξετάζεται η απαγόρευση των πανηγυριών

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως η όποια διασπορά παρατηρείται σχετίζεται άμεσα με τη χαλαρότητα στη συμπεριφορά των πολιτών αναφορικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας και υγιεινής για τον κοροναϊό.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τα τοπικά πανηγύρια. Μάλιστα ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», κατέστησε υπεύθυνους τους δημάρχους. Στην Τήνο θα πραγματοποιηθούν μόνο οι θρησκευτικές τελετουργίες, ενώ τα τοπικά πανηγύρια σε Αμοργό και Κεφαλλονιά δεν θα πραγματοποιηθούν.

Οι επιστήμονες ανησυχούν για την αύξηση των κρουσμάτων, επισημαίνουν ωστόσο ότι υπάρχουν περιθώρια, ώστε η κατάσταση να ελεγχθεί, αρκεί κάθε πολίτης και επισκέπτης να συνειδητοποιήσει ότι ο κοροναϊός εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσα μας και να τηρεί τα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του.

Πηγή: www.in.gr

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69