tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μπαρτζώκας: Εύλογος ο προβληματισμός των φαρμακοποιών για τα self tests

Με την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, κ. Κατή Σοφία, συναντήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας κάνοντας μια εκτεταμένη συζήτηση και εστιάζοντας τόσο σε επίκαιρα ζητήματα με επίκεντρο την υγειονομική κρίση, όσο και σε ευρύτερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των φαρμακοποιών.

Ειδικότερα, ο Τάσος Μπαρτζώκας επικεντρώθηκε στο πρόσφατα ανακοινωθέν σχέδιο της Κυβέρνησης για τη διενέργεια των self tests, τα οποία θα διανέμονται στους πολίτες από τα κατά τόπους φαρμακεία, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην έγκαιρη διάγνωση των νοσούντων από κορωνοϊό, ενόψει της επερχόμενης επιστροφής στην πλήρη παραγωγική δραστηριότητα.

Αντιλαμβανόμενος τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών σχετικά με τον αιφνιδιασμό που υπέστησαν, ο Τάσος Μπαρτζώκας συμφώνησε ότι οι προβληματισμοί εκ μέρους τους, σχετικά με τον τρόπο προμήθειας, διάθεσης και χρήσης, αλλά και των περαιτέρω ενεργειών σε περίπτωση θετικότητας του τεστ είναι απολύτως βάσιμοι. Επιπλέον, δεσμεύθηκε να μεταφέρει στα αρμόδια Υπουργεία τις απόψεις και τις εναλλακτικές προτάσεις του κλάδου, διαβεβαιώνοντας ότι σκοπός του είναι να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ τους.

Παράλληλα, η κ. Κατή έθιξε την εξαίρεση του κλάδου των φαρμακοποιών από τα θετικά μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας, τονίζοντας τις οικονομικές απώλειες που έχουν υποστεί τα φαρμακεία λόγω της αποθεματοποίησης παραφαρμακευτικών προϊόντων, η ζήτηση των οποίων έχει υποστεί καθίζηση. Ο Τάσος Μπαρτζώκας συμφώνησε ότι πράγματι αυτή η παράμετρος δεν έχει ληφθεί υπόψη στον οικονομικό σχεδιασμό των μέτρων στήριξης, επισημαίνοντας ότι θα διαμεσολαβήσει επί του ζητήματος στο Υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, ο βουλευτής έλαβε υπόψιν τον αρνητικό αντίκτυπο που προκαλεί η διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ’ αποκλειστικότητα από τον ΕΟΠΥΥ, όπως επίσης και το αίτημα του κλάδου για επιδότηση προγραμμάτων ΚΕΚ , απευθείας από τον ΟΑΕΔ (και όχι μέσω των Συλλόγων). Για τα εν λόγω αιτήματα, ο Τάσος Μπαρτζώκας θα θέσει απευθείας το θέμα στην πολιτική ηγεσία.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69