tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νέα εθελοντική αιμοδοσία στην Αλεξάνδρεια

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξάνδρειας προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες για αίμα των δημοτών, καλεί νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 και να προσέλθουν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει την Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, από τις 09:00 π.μ. έως τις 12:30 π.μ. στο κτίριο όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ του Δήμου Αλεξάνδρειας. 

Ιδιαίτερα φέτος, λόγω των γεγονότων που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπήρξε μικρότερη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των Νοσοκομείων, με αποτέλεσμα τα αποθέματα αίματος της χώρας να μειωθούν σημαντικά και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταγγιστούν.

"Με αφορμή αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αλεξάνδρειας δεν είναι απλώς μια πράξη αγάπης, αλλά επιτακτική ανάγκη και έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας προς τους συνανθρώπους μας που χρήζουν αίματος περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ιδίως στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που οι ανάγκες των Νοσοκομείων μας για αίμα είναι μεγάλες, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δείχνουμε με πράξεις ότι η αλληλεγγύη παραμένει θεμελιώδης αξία της ελληνικής κοινωνίας.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, τηρώντας αυστηρά τους υγειονομικούς κανονισμούς για την προστασία των αιμοδοτών.

Κατά τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα εφαρμοστούν όλες οι προβλεπόμενες οδηγίες για την ασφαλή προσέλευση και συμμετοχή των εθελοντών" αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο χώρο θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι όσοι από τους πολίτες προσέλθουν στο χώρο καλούνται να έχουν μαζί τους το Έντυπο Βεβαίωσης Μετακίνησης (Τύπου Β) που ορίζεται από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και να έχουν δηλώσει σε αυτό την υποπερίπτωση Β1 (Κίνηση για Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19), ή να έχουν στείλει το αντίστοιχο sms 1 στο 13033.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69