tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι πέντε πιο... "ψεκασμένες" θεωρίες για τα εμβόλια

Από την αρχή της πανδημίας, οι θεωρίες συνωμοσίας των αρνητών αρχικά του κορονοϊού και στη συνέχεια του εμβολίου, πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς, ειδικά μέσω των social media.

Αυτές είναι οι πέντε πιο... "ψεκασμένες" θεωρίες για τα εμβόλια που "αλιεύσαμε" στα κοινωνικά δίκτυα.

1. Το κέρμα και ο μαγνήτης

Μερικά viral βιντεάκια προσπάθησαν τις τελευταίες ημέρες να ενισχύσουν τη θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που υποστηρίζει ότι ένα κέρμα μπορεί να κολλήσει στο μπράτσο ενός εμβολιασμένου, ενώ δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο στο μπράτσο ενός ανθρώπου που δεν έχει εμβολιαστεί. Διάφοροι "influencers" σε αυτά τα βίντεο κολλάνε κέρματα στα μπράτσα τους για να “αποδείξουν” ότι τα εμβόλια περιέχουν μεταλλικές συσκευές ή μεταλλικά υλικά.

Για παράδειγμα στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει ο ιστότοπος snopes, όσο οι εμβολιασμοί επιταχύνονταν, οι ομάδες κατά των εμβολίων επιτάχυναν τις εκστρατείες τους, με αρκετά ευάλωτα βέβαια σημεία και fake news, για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τον υπόλοιπο πληθυσμό να δεχτεί τους πυροβολισμούς. Αυτές οι προσπάθειες επανέλαβαν συχνά αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας ότι οι διαχειριστές εμβολίων COVID-19 εμβολίαζαν κρυφά άτομα με μικροσκοπικές συσκευές για να παρακολουθούν ενεργά τις τοποθεσίες τους ή για να συνδέσουν 5G ευρυζωνικά κυψελοειδή δίκτυα.

Σε αυτά τα βίντεο οι μαγνήτες ή τα κέρματα αντίστοιχα κολλάνε στα χέρια. Το TikTok έχει κατεβάσει το τελευταίο διάστημα δεκάδες ανάλογα βίντεο.

2. Το εμβόλιο αλλοιώνει το DNA

Δεκάδες βίντεο και αναρτήσεις αρνητών υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο μπορεί να αλλοιώσει το DNA του λήπτη. "Έχουν σχεδιαστεί για να αλλάζουν το DNA και να μας κάνουν γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς. Έτσι μπορούν να μας συνδέσουν με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης" γράφουν στις διάφορες ομάδες στα social media. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να στηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό.

3. Το τσιπάκι και οι θεωρίες για τα συστατικά του εμβολίου

Αρκετοί αναφέρθηκαν στα συστατικά του εμβολίου, υποστηρίζοντας ότι περιέχεται και μικροτσίπ, αναγκάζοντας μάλιστα την Pfizer να εκδώσει ανακοίνωση, δημοσιεύοντας τα 10 συστατικά, απορρίπτοντας τις θεωρίες συνωμοσίας για τσιπάκι.

Ο Ιωάννης Κιουμής, ο οποίος είναι Πνευμονολόγος Λοιμωξιολόγος και Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Α.Π.Θ., Γ.Ν.Θ. «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» είχε απαντήσει στο enikos.gr σχετικά με αυτή τη θεωρία. "Αστεία όσα λέγονται για την πιθανότητα του μικροτσίπ. Δεν αξίζει καν να μπούμε σε μια διαδικασία απάντησης σε αυτή την ανοησία. Μπορούμε όμως να πούμε ότι το εμβόλιο της Pfizer ως παράδειγμα, γιατί για αυτό μιλάμε τώρα αφού αυτό θα χρησιμοποιήσουμε, είναι ουσιαστικά ένα νανοσωματίδιο με ένα περίβλημα που περιέχει κάποιες λιποειδικές ουσίες που καθιστούν το νανοσωματίδιο αυτό ικανό να εισέλθει μέσα στα κύτταρα μας και μέσα στον πυρήνα αυτού του νανοσωματιδίου υπάρχει ένα κομμάτι πυρηνικού οξέος, που ονομάζεται mRNA ή ελληνικά αγγελιαφόρος RNA. Αυτό λοιπόν το κομματάκι που θα μπει μέσα στο κύτταρο θα δώσει την εντολή στο κύτταρο να παράξει το αντίγονο του ιού, δηλαδή το κομμάτι εκείνο του ιού, το οποίο θα το δει ο οργανισμός μας σαν ξένο σώμα και θα παρασκευάσει αντισώματα. Άρα αυτό που κάνει το κομματάκι αυτό, το mRNA, είναι ουσιαστικά να δώσει μια εντολή στο κύτταρο: "Φτιάξε αυτό το πράγμα". Το κύτταρό μας θα το φτιάξει, έτσι κάνει και στις ιογενείς λοιμώξεις ο οργανισμός μας εξάλλου".

4. Το εμβόλιο είναι... φυσιολογικός ορός

Μια από τις πρώτες θεωρίες του κινήματος των αντιεμβολιαστών ήταν ότι το εμβόλιο περιέχει απλώς φυσιολογικό ορό και τίποτε άλλο. Όσοι υποστήριξαν τη θεωρία χρησιμοποίησαν μέχρι και το βίντεο από τον εμβολιασμό του Πρωθυπουργού, ενώ στη συνέχεια όλος ο ιατρικός κόσμος αναγκάστηκε να εξηγήσει ότι σε κάθε εμβόλιο χρησιμοποιείται φυσιολογικό ορός, άλλωστε ήταν εξ αρχής γνωστή η διαδικασία.

Την πιο εμπεριστατωμένη απάντηση στις ανόητες θεωρίες των αντιεμβολιαστών, έκανε η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού και μέλος του Ινστιτούτου Υγείας Ελένη Πέτρακα: "¨Διαβάζω και δε ξέρω πραγματικά από που να το ξεκινήσω….

“Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορο” λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η Νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα.

True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος. Η τελική αναρρόφηση των ml είναι το αραιωμένο φάρμακο που θα γίνει υποδόρια ή ενδομυϊκά στους εμβολιαζοντες ανάλογα με τις οδηγίες των φαρμάκων. Στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο για πόσους ανθρώπους δλδ. Ο Πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο. Η δημοκρατία μας όμως επιτρέπει σε όλους ελεύθερη βούληση. Άς ενημερωθούμε σωστά από τον οικογενειακό γιατρό μας. Τελικά πολλές φορές και η εικόνα για άλλους είναι 1000 λέξεις και για άλλους μια οφθαλμαπάτη. Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα".

5. Εντοπίζουν με κάμερες τους εμβολιασμένους

Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι μόλις κάνει κάποιος το εμβόλιο, τότε υπάρχει δυνατότητα να τον εντοπίζουν ακόμα και μέσω κάμερας. Όπως αναφέρεουν τα εμβόλια για τον COVID-19 περιέχουν μεταλλικά νανοσωματίδια και το ένζυμο λουσιφεράση τα οποία υποτίθεται πως ανιχνεύονται χρησιμοποιώντας ειδική κάμερα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς δεν περιέχουν την εν λόγω ουσία καν.

Πηγή: www.enikos.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69