tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κούτρας για κορονοϊό: "Αν εμβολιαστείς δεν κινδυνεύεις" (βίντεο)

Ο εμβολιασμός είναι το όπλο στην μάχη για τον κορονοϊό, αυτή την στιγμή, τόνισε σε δηλώσεις ο περιφερειακός σύμβουλος και γιατρός στο επάγγελμα Χρήστος Κούτρας. Στο περιθώριο της παρουσίασης της πρότασης της παράταξης "Πράξεις για την Μακεδονία" για την ενίσχυση των πληγέντων αγροτών, ο κ. Κούτρας αναφέρθηκε στο θέμα που ταλανίζει τον πλανήτη. 

"Αν εμβολιαστείς δεν κινδυνεύεις. Μόνο εμβολιασμούς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα τον κορονοϊό, όσο δεν έχουμε στην διάθεσή μας αντιϊκό φάρμακο. Όταν στο μέλλον βγει αντιϊκό φάρμακο, ίσως μειωθούν και οι εμβολιασμοί" τόνισε ο κ. Κούτρας.

Η κατάσταση στην Ημαθία

Για την κατάσταση στην Ημαθία, είπε ότι παρουσιάζει αποκλιμάκωση ωστόσο πρέπει να τηρούνται τα μέτρα. Πρόσθεσε ότι αυτή την στιγμή από τους ασθενείς που νοσηλεύονται, κανείς δεν είναι εμβολιασμένος. Για κάποιους εμβολιασμένους που μολύνθηκαν, είπε ότι είτε κόλλησαν νωρίτερα, είτε δεν πρόλαβαν να δημιουργήσουν ανοσία. Χρειάζονται τρεις εβδομάδες είπε ο κ. Κούτρας για να κάνει κανείς ανοσία, μετά τον εμβολιασμό. Ο κ. Κούτρας είπε ακόμη ότι εμβολιασμένα άτομα ασθενών, έγιναν θετικοί στον ιό αλλά ήταν ασυμπτωματικοί.

Για το επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης της Ημαθίας, είπε ότι συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί με ελάχιστες ακυρώσεις. Ακυρώσεις ραντεβού υπήρχαν αρκετές όταν υπήρχε μόνο το εμβόλιο της Astra Zeneca. 

Ασφαλή τα εμβόλια

Σε ερώτηση για το αν είναι ασφαλή τα εμβόλια, ο κ. Κούτρας απάντησε θετικά ωστόσο τόνισε ότι μετά τον εμβολιασμό δεν χρειάζεται χαλάρωση διότι θα πρέπει να περάσουν 4 εβδομάδες για να δημιουργηθεί η ανοσία. "Δεν υπάρχει περίπτωση να νοσήσεις και να νοσηλευτείς μετά από αυτό το διάστημα" σχολίασε. Για τους 60 ετών και πάνω, ο κ. Κούτρας επεσήμανε ότι θα πρέπει ο εμβολιασμός να φτάσει στο 80%. 

Ο κ. Κούτρας είπε ακόμη ότι στην ιατρική δεν υπάρχει το 100% και πρόσθεσε ότι το εμβόλιο κυκλοφόρησε γρήγορα επειδή η τεχνολογία έχει αλλάξει και υπάρχει τεχνογνωσία.

Σε σχόλιο του ο επίσης γιατρός Χρήστος Παπαστεργίου είπε ότι οι μελέτες για την ασφάλεια των εμβολίων "έτρεξαν" γρήγορα επειδή υπήρξαν χιλιάδες εθελοντές. Στο Ισραήλ και την Μ. Βρετανία, που βρίσκονται πολύ μπροστά στο θέμα των εμβολιασμών, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ανεπιθύμητες ενέργειες και η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού ήταν μεγάλη.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κούτρα

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69