tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Ανάγκη για ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας (βίντεο)

Την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ισχυρού δημοσίου συστήματος υγείας ανέδειξε η πανδημία, σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, σε συνέντευξη στην Βέροια.

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να ανοίξει μια δημόσια κουβέντα με όλα τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς γύρω από τι δημόσιο σύστημα υγείας θέλουμε.

Αναφορικά με την κρίση που δημιούργησε η πανδημία, ο κ. Τσαπαρόπουλος σημείωσε ότι οφείλεται στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, στην υποχρηματοδότηση των δημοσίων συστημάτων υγείας και στις κοινωνικές ανισότητες.

Όσον αφορά τι δίδαξε η πανδημία, ο κ. Τσαπαρόπουλος σημείωσε ότι αναδείχθηκε η καθολική αναγνώριση των δημοσίων συστημάτων υγείας ως δημόσιο αγαθό και ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης του ανθρώπου με τον πλανήτη.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα στον τομέα υγείας, ο κ. Τσαπαρόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να γίνει ένα νέα κοινωνικό συμβόλαιο με τους εργαζομένους και να πραγματοποιηθούν 15.000 προσλήψεις υγειονομικών.

Επίσης να ανέβει ο αρχικός μισθός του γιατρού στις 2000 ευρώ και η ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Επίσης πρέπει να γίνει αύξηση των πόρων προς το δημόσιο σύστημα υγείας (7%) και αναδιανομή τους μέσα στο σύστημα.

Αναφορικά με το 4ο κύμα που μπορεί να έρθει το φθινόπωρο, πρέπει να υπάρξει υγειονομική εγρήγορση, επιδημιολογικές μελέτες και επιτάχυνση εμβολιασμού.
Επειδή αυτό το διάστημα, η μετατροπή των νοσοκομείων σε κλινικές covid έστρεψε ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα και επειδή υπήρξαν πολλοί θάνατοι στις ΜΕΘ, οι προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος πρέπει να είναι:

Ανάδειξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με ολοκλήρωση των ΤΟΜΥ και ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς ειδικοτήτων.

Στις ερωτήσεις που ακολούθησα, τονίστηκε από τον Βασίλη Κωνσταντιόπουλο ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η λειτουργία και των δυο νοσοκομείων της Ημαθίας και η ανάπτυξη μάλιστα στη Νάουσα κέντρου αποκατάστασης.

Για τον αριθμό των θανάτων από covid στα Νοσοκομεία της Ημαθίας επισημάνθηκε ότι ήταν πολλοί αλλά δεν προσδιορίστηκε ο ακριβής αριθμός. 

Δείτε σε βίντεο την συνέντευξη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69