tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αναβάθμιση του δημοσίου τομέα υγείας και δημιουργία πρωτοβάθμιας φροντίδας προτείνει το ΚΙΝΑΛ (βίντεο)

Την πρότασή του για τον τομέα της υγείας παρουσίασε το ΚΙΝΑΛ, στην Βέροια. Την παρουσίαση έκαναν  οι:

1. Τρελόπουλος Γιώργος: Περιφερειακός Οργανωτικός Υπεύθυνος Μακεδονίας «Κίνημα Αλλαγής». Αγγειοχειρουργός. Δντης ΕΣΥ Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

2. Κούτρας Χρήστος: Περιφερειακός Σύμβουλος. Δντης Παθολογικής κλινικής Νοσοκομείου Βέροιας.

3. Χατζηαθανασίου Τηλέμαχος: Χειρουργός, π. Δντης Χειρουργικής κλινικής Νοσοκομείου Βέροιας. Μέλος Ν.Ε.

4. Μπρουσκέλης Νίκος: Ουρολόγος, ειδικός χειρουργός, μέλος Ν.Ε.

Κύριος μοχλός στην πρόταση του ΚΙΝΑΛ είναι η αναβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας και η δημιουργία πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Ο κ. Τρελόπουλος στην εισήγησή του κατηγόρησε τη ΝΔ για συγκεντρωτισμό και πρόσθεσε ότι την πανδημία πρέπει να την αντιμετωπίσει το σύστημα της πρωτοβάθμιας, να ενταχθούν στην προσπάθεια και άλλοι φορείς και τέλος πρέπει να  πεισθεί η κοινωνία, χωρίς διχασμούς, ότι το βασικό όπλο απέναντι στον κορονοϊό είναι το εμβόλιο.

Ο Χρήστος Κούτρας, αναφέρθηκε στο τι πρέπει να γίνει στο Νοσοκομείο Βέροιας. Συγκεκριμένα είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί συνολικά η επέκταση του Νοσοκομείου, να στελεχωθεί και να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα.

Οι ΜΕΘ είπε ο κ. Κούτρας πρέπει να λειτουργήσουν με εντατικολόγους. Επίσης είπε ότι πρέπει να λειτουργεί η ουρολογική κλινική επειδή η περιοχή έχει γηρασμένο πληθυσμό. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να λειτουργήσει γηριατρικό τμήμα και τμήμα χρονίων νοσημάτων. Πρεπει να λειτουργήσει ακόμα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για τα βαριά περιστατικά, Ο μαγνητικός τομογράφος πρέπει να λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα είπε ο κ. Κούτρας. Είπε ακόμη ότι στα ασθενοφόρα πρέπει να βρίσκεται γιατρός ή νοσηλευτής ενώ πρέπει να γίνουν και θάλαμοι αρνητικής πίεσης.

Για το προσωπικό τόνισε ότι πρέπει να εκπαιδευτεί ενώ για τους επικουρικούς πρέπει να χρησιμοποιούνται για λίγο και σύντομα να καλύπτεται η θέση με μόνιμο ιατρό.

Για το νοσοκομείο της Νάουσας, ο κ. Κούτρας είπε ότι πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά με αυτό της Βέροιας.

Τέλος ο κ. Κούτρας είπε ότι σε περιόδους πανδημίας πρέπει να εμπλέκεται και ο ιδιωτικός τομέας υγείας.

kinal 123613

Ο Νίκος Μπρουσκέλης από την πλευρά του τόνισε ότι ήταν επιλογή της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη να μην εμπλέξει τον ιδιωτικό τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο κ. Μπορουσκέλης συμφώνησε ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση για να ενισχυθεί η ουρολογική κλινική της Βέροιας. Επίσης πρόσθεσε ότι οι εμβολιασμοί στην Ημαθία είναι σε χαμηλό επίπεδο ακόμη.

Ο κ. Μπρουσκέλης επανέλαβε την αναγκαιότητα αναβάθμισης του ΕΣΥ και πρόσθεσε ότι η κοινωνία πρέπει με πειθώ να δεχθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ανέπτυξη ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου.

Ο κ. Χατζηαθανσίου είπε ότι για παράδειγμα στην Ημαθία, όλες οι υγειονομικές μονάδες του νομού θα πρέπει να είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένες μεταξύ τους και θα πρέπει να λειτουργούν ως μία υγειονομική μονάδα και σε αυτή την προσπάθεια να μπουν ενεργά και οι δήμοι του νομού ενημερώνοντας και συστήνοντας στους πολίτες ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγεία τους. "Η φιλοσοφία είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων σε μια στάση" σχολίασε ο κ. Χατζηαθανασίου.

Τέλος ο κ Ασλάνογλου, γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για το ότι δεν εκδόθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας ανακοίνωση που να προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Επίσης είπε ότι το επόμενο διάστημα το ΚΙΝΑΛ θα επιχειρήσει να ανοίξει δημόσιο διάλογο και θα προσπαθήσει να πείσει την κοινωνία για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Παρακολουθείστε στο βίντεο την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την υγεία

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69