tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Γιόγκα και υγεία: Πως συνδέονται;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το καλό που κάνει η γιόγκα στην υγεία των ασκούμενων., Γνωρίζετε όμως ποια ακριβώς είναι τα οφέλη που τους παρέχει; Η γιόγκα βοηθά στη μείωση του στρες, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και βοηθά τους ασκούμενους να χάσουν βάρος.

Σε αντίθεση με άλλες έντονες δραστηριότητες, όπως το τρέξιμο, η γιόγκα είναι μια μορφή άσκησης που δεν είναι επίπονη για το σώμα. Αυτό την καθιστά εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να αρχίσουν να ασκούνται. Η γιόγκα έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι μπορεί να γίνει οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, χωρίς να απαιτείται εξοπλισμός. Οι ασκήσεις της γιόγκα είναι εξαιρετικά ευεργετικές λόγω της ποικιλίας που παρουσιάζουν, σε αντίθεση με άλλες μορφές άσκησης όπου επαναλαμβάνουν το ίδιο μοτίβο ξανά και ξανά.

Τι είναι η γιόγκα

Η γιόγκα είναι μια μορφή άσκησης που υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Προέρχεται από την Ινδία και οι ρίζες της ανήκουν στην πνευματικότητα και τη φιλοσοφία.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η γιόγκα έγινε πιο δημοφιλής στον δυτικό κόσμο. Οι άνθρωποι άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο ευεργετική είναι για το σώμα αλλά και για το πνεύμα. Ένας από τους λόγους που η γιόγκα προτιμάται από τους ασκούμενους είναι επειδή ασκεί μικρά ποσοστά πίεσης στο σώμα, σε σύγκριση με άλλες μορφές άσκησης, όπως το τρέξιμο ή η άρση βαρών, οι οποίες σας αναγκάζουν τη διάσπαση των μυών.

Η γιόγκα θεωρείται δραστηριότητα χαμηλής έντασης, καθώς οι περισσότερες στάσεις βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας, χωρίς να δημιουργούν μεγάλη πίεση στις αρθρώσεις ή στους ιστούς των συνδέσμων σας. Θα διαπιστώσετε επίσης ότι η γιόγκα γυμνάζει διαφορετικές μυϊκές ομάδες του σώματός σας που μπορεί να μην είχατε γυμνάσει στο παρελθόν. Για παράδειγμα, οι βαθύτεροι μυϊκοί ιστοί στους γοφούς και τους οπίσθιους μηριαίους γυμνάζονται στην εξάσκηση της γιόγκα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γύρω από τη γιόγκα, επισκεφθείτε τη σελίδα της COYA, έναν ελληνικό ιστότοπο αποκλειστικά αφιερωμένο στο κόσμο της γιόγκα.

giogka2

Σύνδεση με την υγεία

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η γιόγκα ενισχύει την υγεία των ασκούμενων και βοηθά στην αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως η ινομυαλγία, είναι επειδή συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του στρες.

Το άγχος έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί πολλές διαφορετικές ασθένειες. Η αυξημένη αρτηριακή πίεση που προκαλείται από αυτό, αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις ή ακόμη και το πιο απλό φαινόμενο των πονοκεφάλων.

Πώς η γιόγκα ενισχύει την υγεία

Όταν κάνετε γιόγκα, θα διαπιστώσετε πως, τόσο η σωματική όσο και η ψυχική σας υγεία βελτιώνονται ταυτόχρονα. Η φύση της γιόγκα είναι τέτοια που σας φέρνει σε μια κατάσταση απόλυτης ηρεμίας προκειμένου να εκτελέσετε τις ασκήσεις και τις στάσεις της. Αυτό σας βοηθά να δραπετεύσετε από το άγχος της καθημερινότητας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69