tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συνήθη συμπτώματα κατάθλιψης: Πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε

Η κατάθλιψη είναι ένας πολύ γνωστός όρος, καθόλου αποδεκτός παρόλα αυτά από το κοινωνικό σύνολο. Χαρακτηρίζεται από ένα αίσθημα έντονης θλίψης και μελαγχολίας συνήθως, το οποίο κατά κύριο λόγο είναι αποτέλεσμα μιας απώλειας - προσωπική, εργασιακή - και συνοδεύεται από επιμέρους συμπτώματα τα οποία θα αναφέρουμε παρακάτω.

Αρνητική διάθεση / Απώλεια ενδιαφερόντων

Το πιο έντονο σύμπτωμα είναι το συνεχόμενο αίσθημα της θλίψης και η σταδιακή απώλεια κάθε ενδιαφέροντος. Σε αυτήν την περίπτωση το άτομο χάνει την επιθυμία ενασχόλησης με δραστηριότητες και επικεντρώνεται στα έντονα αρνητικά συναισθήματα τα οποία νιώθει.

Αισθήματα ενοχής και επιθυμία απομόνωσης

Το αίσθημα της ενοχής είναι επίσης ένα πολύ συχνό σύμπτωμα καθώς ο πάσχων από κατάθλιψη κατηγορεί τον εαυτό του για γεγονότα που συμβαίνουν στην ζωή του και κάποιες φορές και στην ζωή των γύρω του. Η έντονη ενοχή που δημιουργείται τον κάνει να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και να μιλάει άσχημα στον εαυτό του και αυτό συνήθως κορυφώνεται με την επιθυμία του να απομονώνεται και να περνάει πολύ χρόνο μόνος του.

Αδυναμία αισθήματος ευχαρίστησης

Το αίσθημα της ευχαρίστησης είναι πολύ σημαντικό και συνήθως το παίρνουμε από τις καθημερινές μας ασχολίες. Αν ας πούμε το γυμναστήριο, που τόσο πολύ μας άρεσε και μας έκανε να αισθανόμαστε όμορφα, πια δεν μας δίνει καμία απολύτως ευχαρίστηση αλλά το αντίθετο μάλιστα θα μπορούσε να σημαίνει κάτι.

Αϋπνία ή έντονη κούραση

Είναι συχνό φαινόμενο στην κατάθλιψη ο ύπνος να διαταράσσεται. Σε κάποιες περιπτώσεις είτε αυτός διαρκεί πάρα πολλές ώρες και ακόμα και μετά από αυτές τις ώρες εμφανίζεται έντονη ατονία στο άτομο είτε διαρκεί πολύ λίγες ώρες και όχι φυσιολογικές ώρες μέσα στην μέρα.

Αίσθημα απελπισίας

Το αίσθημα της απελπισίας και της σκέψης ότι τα πράγματα δεν θα αλλάξουν ή πώς θα αλλάξουν είναι σχεδόν ασταμάτητο και κάποιες φορές μπορούν να περάσουν από το μυαλό σκέψεις θανάτου.

Αντιμετώπιση Κατάθλιψης

Ο πιο σωστός και ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης της κατάθλιψης είναι η συνεργασία με έναν ειδικό που γνωρίζει προς ποια κατεύθυνση να οδηγήσει τον πάσχοντα. Μια καλή ευκαιρία που προτείνουμε είναι η θεραπεία κατάθλιψης με τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη που είναι επαγγελματίας στο χώρο και βρίσκεται σε συνεχή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση. Στην θεραπεία της κατάθλιψης πολύ σημαντική θεωρείται η σχέση που υπάρχει μεταξύ του πάσχοντα και του ψυχοθεραπευτή και με Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη το αίσθημα άνεσης είναι σίγουρο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69