tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πώς να χάσετε τα λίγα κιλά του καλοκαιριού

Καλοκαίρι σημαίνει χαλάρωση… πολλές φορές ακόμα και στις υγιείς συνήθειές μας. Στις διακοπές είναι λογικό να πιούμε λίγο πιο πολύ από το συνηθισμένο μας, να απολαύσουμε περισσότερο φαγητό και γλυκά που δεν φτιάχνουμε ούτε τρώμε στο σπίτι μας, και συχνά κινούμαστε λιγότερο γιατί νιώθουμε την ανάγκη να ξεκουραστούμε. Όλες οι παράμετροι που θέτουμε στις διακοπές μας είναι συνήθως και ο λόγος που παίρνουμε μερικά κιλά παραπάνω εκείνη την περίοδο. Ευτυχώς όμως οι τρόποι να τα χάσουμε δεν είναι μόνο εύκολοι, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να μας βοηθήσουν να χτίσουμε συνήθειες που θα κρατήσουμε για μια ζωή, ακόμα και τα καλοκαίρια!

Άλλαξε τις Καλοκαιρινές σου Διατροφικές Συνήθειες

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι υπάρχει η έκφραση «το σώμα δημιουργείται στην κουζίνα». Όλα ξεκινούν από την διατροφή μας. Αυτά που τρώμε μας δίνουν την ενέργεια και τις απαραίτητες βιταμίνες για να ζούμε μια ισορροπημένη ζωή. Όταν οι γιατροί της σελίδας Healthline διερωτήθηκαν πώς μπορεί κάποιος να χάσει κιλά αλλάζοντας το φαγητό που καταναλώνει, έδωσαν τρεις διαφορετικές συμβουλές που χρειάζεται να ακολουθηθούν συνδυαστικά για να έχουν αποτέλεσμα. Αρχικά είναι σημαντικό να υπάρχει ένα προϊόν που να περιέχει πρωτεΐνη στο πιάτο κάθε γεύματος. Κάποια από τα πολύ βασικά παραδείγματα γευμάτων που έδωσαν είναι το γιαούρτι με φρούτα και μέλι για πρωϊνό, κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά για μεσημεριανό, φυστικοβούτυρο με κάποιο φρούτο για σνακ, και ψάρι με λαχανικά και βραστές πατάτες για βραδινό. Η πρωτεΐνη δίνει την αίσθηση στον οργανισμό ότι έχει χορτάσει, και βοηθάει στην ανάπλαση των μυών μετά την γυμναστική.  Σημείωσαν επίσης πως πρέπει οπωσδήποτε μέσα στο πιάτο να υπάρχουν τουλάχιστον δύο είδη λαχανικών, καθώς περιέχουν ίνες οι οποίες είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό και συνεισφέρουν στην αίσθηση ότι κάποιος έχει χορτάσει. Τέλος, πρότειναν την μείωση της κατανάλωσης προϊόντων που έχουν μέσα προσθήκη ζάχαρης. Αναφέρουν πως τα πολλά γλυκά και τα ανθρακούχα ποτά που περιέχουν πολλή ζάχαρη, έχουν επίσης και πολλές θερμίδες οι οποίες μπορούν να καταναλωθούν ανεξέλεγκτα και συχνά δημιουργούν εξαρτήσεις στον άνθρωπο. Γι’ αυτό και συμβουλεύουν την αντικατάσταση των επιδορπίων με κάτι πιο ελαφρύ, που θα μειώσει γενικότερα τις θερμίδες που καταναλώνονται.

Βοηθάει και το Νερό στον Μεταβολισμό;

Οι επιστήμονες της εφημερίδας Medical News Today, υποστηρίζουν πως το νερό παίζει κύριο ρόλο όταν κάποιος θέλει να χάσει λίγα κιλά. Το καλοκαίρι στις διακοπές μας δεν πίνουμε τόσο νερό όσο θα μπορούσαμε, καθώς δεν είναι εύκολα προσβάσιμο σε ένα ξενοδοχείο όπως είναι στο σπίτι μας. Οι ειδικοί λοιπόν αναφέρουν πως αν ένας μέσος ενήλικας αυξήσει την ποσότητα νερού που πίνει καθημερινά, μπορεί να κάψει 24-30% περισσότερες θερμίδες απ’ ότι θα έκαιγε αν δεν έπινε. Επίσης συνιστούν την αντικατάσταση των ανθρακούχων και ζαχαρωδών ποτών με απλό νερό. Όπως σημειώνουν, το νερό δεν έχει ούτε μία θερμίδα και ούτε ένα γραμμάριο ζάχαρης και συμβουλεύουν να πίνουμε άφθονο νερό.

Το νερό της βρύσης αρκεί, και πάντοτε, βέβαια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο καλό πιστοποιημένο φίλτρο, ώστε να αναβαθμίσουμε την ποιότητά του και να σιγουρευτούμε ότι είναι ασφαλές για πόση.

Τέλος, πίνοντας ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα είναι ένας τρόπος να σιγουρευτούμε ότι όντως πεινάμε και ότι το σώμα μας δεν έχει μεταφράσει την δίψα σε πείνα.

Οι Απλές Κινήσεις και η Γυμναστική κάνουν την Διαφορά

Μετά την διατροφή μας και το νερό που πίνουμε, σειρά έχει η γυμναστική και γενικά το πόσο κινούμαστε μέσα στην ημέρα. Οι γιατροί συνιστούν να χρησιμοποιούμε ένα συνδυασμό ενδυναμωτικής γυμναστικής, όπως βάρη ή γυμναστική σωματικού βάρους, και γυμναστικής που ενδυναμώνει το καρδιαγγειακό μας σύστημα όπως τρέξιμο, σκοινάκι, κολύμπι κ.ά. Παράλληλα όμως συστήνουν πως θα πρέπει να κινούμαστε γενικότερα μέσα στην ημέρα, καθώς αυτό βοηθάει πιο πολύ από μισή ώρα γυμναστικής. Μία μικρή βόλτα το πρωί πριν πάμε στην δουλειά, ένας περίπατος κατά την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος ή αφού φάμε το βραδινό μας, μπορούν να κάνουν την διαφορά στο πόσες θερμίδες καίμε κάθε μέρα, και στην γενικότερη υγεία μας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69