tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Έρχεται κατάργηση - Πότε θα αρθούν τα μέτρα

Προς περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, παρά το γεγονός πως τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Σε αυτό το πλαίσιο, στο τραπέζι έχει μπει, παρά τις διαψεύσεις, η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού από τη Δευτέρα 2 Μαΐου, για το λιανεμπόριο και την εστίαση. Μαζί με το πιστοποιητικό θα καταργηθούν και οι έλεγχοι.

Ταυτόχρονα προβλέπεται αν δεν αλλάξει κάτι ως τότε να σταματήσουν τα τεστ στα σχολεία και να παραμείνει μόνο ένα τεστ την εβδομάδα για τους εργαζόμενους σε εστίαση, καταστήματα τροφίμων και τουρισμό. Και εκεί τα τεστ θα καταργηθούν 31 Αυγούστου, αλλά αυτόι αναμένεται να επαναεξεταστεί τότε, αν έχουν αλλάξει τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο οδικός χάρτης προβλέπει μετά τις 2 Μαΐου και ανάλογα με τις συνθήκες να γίνουν προαιρετικές οι μάσκες στους κλειστούς χώρους. Εξαίρεση οι χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπου θα παραμείνουν υποχρεωτικές μέχρι νεωτέρας.

Στην εστίαση και τα κομμωτήρια θα παραμείνουν μόνο για τους εργαζόμενους τουλάχιστον ως το τέλος Μαϊου. Για τα σούπερ μάρκετ το πιθανότερο είναι να παραμείνουν υποχρεωτικές για τους εργαζόμενους και σταδιακά ανάλογα με τις συνθήκες να αποφασιστεί τι θα γίνει για τους πελάτες.

Η χαλάρωση των μέτρων ξεκινά την 15η Απριλίου, που καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ενώ μειώνονται και τα self test στα σχολεία από δύο σε ένα την εβδομάδα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69