tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πλεύρης: "Θα εξεταστεί το θέμα επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την περίοδο του καλοκαιριού"

Η κυβέρνηση προχωρά σε αναστολή μέτρων με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, την κατάσταση στο ΕΣΥ και λόγω της έλευσης του καλοκαιριού, τόνισε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του επεσήμανε:

• Το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, όπως και όλα τα μέτρα που θα ανασταλούν, θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο. Δεν καταργούνται τα μέτρα, αλλά αναστέλλονται με βάση την επιδημιολογική εικόνα και την έλευση του καλοκαιριού.

• Η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, η κυρία Αγαπηδάκη, παρουσίασε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ένα συνολικό σχέδιο, το οποίο θα τύχει επεξεργασίας και αφορά στην αποκλιμάκωση των μέτρων, είτε έως το Πάσχα, είτε μετά το Πάσχα. Ουσιαστικά, από τον Μάιο και μετά θα υπάρξει μεγάλη αποκλιμάκωση των μέτρων.

• Η εικόνα που έχουμε στο ΕΣΥ, τόσο στην αναλογία εισιτηρίων-εξιτηρίων όσο και στον αριθμό των διασωληνωμένων- εικόνα η οποία οφείλεται στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης που επέφεραν τα μέτρα τα οποία πήραμε και η παραλλαγή «Όμικρον» που είναι λιγότερο νοσογόνος- μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων.

Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ όσο υπάρχει πανδημία. Με νομοθετική διάταξη παρατείνεται η αναστολή εργασίας μέχρι τις 31/12.

• Την Τετάρτη ψηφίζεται στη Βουλή η διάταξη με την οποία το μέτρο της αναστολής εργασίας των υγειονομικών θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Μέχρι το τέλος του έτους δεν θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

• Αυτή τη στιγμή, η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι για όσο υπάρχει πανδημία ο υγειονομικός θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος, προκειμένου να μπορεί να εργαστεί στο Σύστημα Υγείας. Αν αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα, υπό την έννοια ότι αύριο το πρωί πάψει να υπάρχει πανδημία, τότε το θέμα μπορεί να επανεξεταστεί. Αλλά όσο η κατάσταση είναι αυτή, είμαστε ξεκάθαροι, είμαστε σαφέστατοι: Δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο ΕΣΥ.

• Το μέτρο αυτό έχει να κάνει τόσο με προστασία της Δημόσιας Υγείας, όσο και με το γεγονός ότι κάποιος ο οποίος αρνείται την επιστήμη του, δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο διακατέχεται από έναν αλτρουισμό. «Προστατεύω τον εαυτό μου, αλλά προστατεύω και την κοινωνία». Ο υγειονομικός ο οποίος δεν εμβολιάζεται, εκτός του ότι κινδυνεύει ο ίδιος, είναι και παράγοντας μετάδοσης της νόσου. Ένας ογκολογικός ασθενής πρέπει να έχει γιατρό και νοσηλευτή που θα είναι εμβολιασμένοι διότι κινδυνεύει περισσότερο από κάποιον που είναι ανεμβολίαστος. Παράλληλα, ένας γιατρός που αρνείται την επιστήμη του στο κομμάτι του εμβολιασμού, αύριο μπορεί να αρνείται και μία θεραπεία, μπορεί να αρνείται τα αντιϊκά χάπια που δίνουμε στους πολίτες και να τους λέει ότι είναι επικίνδυνα.

• Τους βλέπω τους ανθρώπους που πραγματοποιούν διαμαρτυρία εδώ στο Υπουργείο. Πολλοί από αυτούς είναι ευπρεπέστατοι, άλλοι είναι πάρα πολύ επιθετικοί και μάλιστα υπήρξαν και προπηλακισμοί και σε εμένα, αλλά πρωτίστως στους υπαλλήλους που, ενώ δεν φέρουν καμία ευθύνη, ακούνε ύβρεις μπαίνοντας και βγαίνοντας από το Υπουργείο.

• Όπως δίνουμε παράταση σε όλους τους επικουρικούς που έχουν μπει στο ΕΣΥ λόγω Covid, με τον ίδιο τρόπο και όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, δεν μπορούν να βρίσκονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι δική τους επιλογή. Είναι σαν να έλεγες αύριο το πρωί ότι κάποιος για να οδηγεί ένα αμάξι χρειάζεται ένα συγκεκριμένο δίπλωμα και να μην πήγαινε να βγάλει το δίπλωμα. Τους λέμε: «Εμβολιαστείτε και επιστρέψτε. Στηρίξτε την κοινωνία, όπως κάνουν όλοι οι συνάδελφοί σας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που δίνουν τη μάχη».

Θα εξεταστεί το θέμα επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την περίοδο του καλοκαιριού

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει κανονικά, γιατί είναι πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που εξετάζεται και θα το δούμε και με γνώμονα την επιδημιολογική εικόνα, είναι για την περίοδο του καλοκαιριού, δηλαδή είτε από 18 Απριλίου, είτε από το Μάιο, η πρόσβαση στους χώρους- και κατά βάση σε εξωτερικούς χώρους- να γίνεται χωρίς την ανάγκη επίδειξης του πιστοποιητικού. Αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συγκεκριμένης συζήτησης στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69