tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

Από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η 25η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP). Η Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού αναδεικνύει την ουσιαστική και αδιαμφισβήτητη προσφορά του φαρμακοποιού στην κοινωνία. Κάθε μέρα οι φαρμακοποιοί όλου του κόσμου στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας. Βρίσκονται πάντα στο πλευρό του ασθενή για κάθε πρόβλημα φαρμακευτικής φροντίδας ή πρώτης υγειονομικής περίθαλψης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού, οι Φαρμακοποιοί του Νομού Ημαθίας σας συμβουλεύουν, ως προς τα κάτωθι:

Τηρείστε τη δοσολογία των φαρμάκων, σύμφωνα με τη συνταγογράφηση του ιατρού σας και τις οδηγίες του φαρμακοποιού.

Μη δανείζεστε ή ανταλλάσσετε φάρμακα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού, καθώς ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία (αλληλεπιδράσεις, αλλεργίες, παρενέργειες κλπ.)

Μη χρησιμοποιείτε αντιβιοτικά, όταν δεν είναι απαραίτητα, και χωρίς συνταγή ιατρού, διότι τα μικρόβια αποκτούν αντίσταση στα αντιβιοτικά, με συνέπεια να μην δρουν αποτελεσματικά, όταν πραγματικά θα χρειάζονται να χορηγηθούν.

Διατηρείστε τα φάρμακα σε σωστή θερμοκρασία (δροσερό και ξηρό μέρος ή ψύξη, όταν απαιτείται).

Προτείνεται να ελέγχονται οι ημερομηνίες λήξης των φαρμάκων, στο σπίτι, μία φορά το χρόνο. Σύμφωνα με τον FDA, το φάρμακο που έχει λήξει είναι λιγότερο αποτελεσματικό και μπορεί να είναι ακόμη και επικίνδυνο, λόγω αλλοιώσεων, που λαμβάνουν χώρα με την πάροδο του χρόνου.

Προσοχή στην απόρριψη των φαρμάκων, ώστε να μη ρυπαίνεται το περιβάλλον. Είναι σημαντικό να μην πετάτε τα φάρμακα στα σκουπίδια, καθώς υπάρχουν ειδικοί πράσινοι κάδοι στα φαρμακεία για τα ληγμένα φάρμακα.

Να μη προμηθεύεστε φάρμακα από το διαδίκτυο. Η διακίνηση και πώληση φαρμάκων μέσω διαδικτύου απαγορεύεται ρητά από την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας μας, καθώς συχνά διακινούνται πλαστά, νοθευμένα ή ψευδεπίγραφα φάρμακα. Όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν νόμιμα στην Ελλάδα πρέπει να έχουν ταινία γνησιότητας από τον Ε.Ο.Φ.

Να μην αμελείτε τον αντιγριπικό εμβολιασμό, που είναι απαραίτητος, ιδιαίτερα στις ομάδες υψηλού κινδύνου (άνω των 60 ετών, καρδιοπαθείς, εγκυμονούσες, άτομα με άσθμα ή χρόνιες πνευμονοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, νοσογόνο παχυσαρκία, παιδιά 6 μηνών και άνω, κ.α.). Η καλύτερη περίοδος για τον αντιγριπικό εμβολιασμό είναι Οκτώβριος-Νοέμβριος κάθε έτους. Σε περίπτωση που δεν γίνει κατά την περίοδο αυτή, μπορεί να γίνει καθ’ ́ όλο το διάστημα που υπάρχουν κρούσματα γρίπης.

Οι γονείς, σε συνεννόηση με τον παιδίατρο, να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

Τα φάρμακα να φυλάσσονται μακριά από τα παιδιά.

Αναφορικά με θέματα υγείας και λήψη φαρμάκων, να μην διστάζετε να ενημερώνεστε από το φαρμακοποιό".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69