tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το Νοσοκομείο Νάουσας απέκτησε πιστοποίηση ποιότητας του μικροβιολογικού εργαστηρίου

Το Νοσοκομείο Νάουσας απέκτησε την επίσημη πιστοποίηση ποιότητας του μικροβιολογικού εργαστηρίου, κατόπιν ολοκλήρωσης εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου που διεκπεραιώθηκε τα τελευταία 2 έτη..

Το εγχείρημα αυτό υπήρξε πάγια επιθυμία και επίσημο αίτημα του τμήματος από το 2016.

Στην ανακοινωση του το Νοσοκομείο Νάουσας αναφέρει:

"Αποφασίσαμε για πρώτη φορά την ένταξη του μικροβιολογικού τμήματος σε εξωτερικό έλεγχο στα τέλη του 2020, ξεκινώντας από κοινού με το Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας μια πολύπλευρη προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης υπηρεσιών.

Μετά από 2 έτη κόπων και επιμελούς πειθαρχίας του ιατρικού και εργαστηριακού προσωπικού παραλάβαμε με χαρά την πιστοποίηση από τον οίκο Labquality σύμφωνα με τα standard του ISO / IΕC 17043 για την γενική εξέταση αίματος και αντιστοίχως από τον οίκο ECAT FOUNDATION για τον μηχανισμό της αιμόστασης.

Υποστηρίζοντας θερμά την προσπάθεια ποιοτικής εξέλιξης υπηρεσιών υγείας στη Δημόσια Υγεία εκτός από τακτικό εσωτερικό έλεγχο με εγκεκριμένο πρωτόκολλο, το Βιοπαθολογικό τμήμα θα συνεχίσει να υπόκειται σε εξωτερικό ποιοτικό έλεγχο από διεθνώς εγκεκριμένους οίκους αξιολόγησης του εξωτερικού έτσι ώστε να λαμβάνει εφεξής ετήσια επικύρωση και ανανέωση πιστοποίησης ποιότητας.

Έχοντας εκπαιδευτεί και εγώ ο ίδιος στο παρελθόν ως εσωτερικός επιθεωρητής ποιότητας, αναγνωρίζω από πρώτο χέρι τη σημασία αυτής της εξέλιξης. Συγχαρητήρια και μπράβο σε όλους τους εργαζόμενους του τμήματος.

Με την ευκαιρία αυτή αξίζει να σημειωθεί πως στο εργαστήριο του Νοσοκομείου εκτελείται μια μεγάλη γκάμα βιοχημικών, αιματολογικών και ανοσολογικών - ορμονολογικών εξετάσεων που στο σύνολό τους αθροιστικά ανέρχονται ετησίως περίπου στις 320.000.

Στις ανοσολογικές εξετάσεις συμπεριλαμβάνονται καρκινικοί δείκτες, γυναικολογικές ορμόνες, θυρεοειδικές ορμόνες, εξετάσεις όλων των ιογενών ηπατίτιδων, δείκτες αυτοάνοσων νόσων, προγνωστικοί δείκτες καρδιολογικών ασθενών, ενώ τον τελευταίο χρόνο προστέθηκε επιπλέον και ο έλεγχος της Βιταμίνης D.

Στον αιματολογικό έλεγχο συμπεριλαμβάνονται οι δείκτες όλων των αναιμιών αλλά και όλοι οι δείκτες του μηχανισμού πήξης.

Η αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες όχι μόνον σε ποσοτικούς αλλά και σε ποιοτικούς όρους, με βελτιωμένες εργαστηριακές και κλινικές πρακτικές σε όλο το φάσμα του παραγόμενου έργου, ήταν και παραμένει κύριό μας μέλημα".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69