tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ποιες εναλλακτικές μεθόδους ακολουθούν οι δερματολόγοι για την καταπολέμηση της Ακμής

Αν και η ακμή ταλαιπωρεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και κυρίως τους εφήβους, δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί για την υγεία. Ωστόσο είναι λογικό να μας προκαλεί δυσφορία και πολύ συχνά έχει σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις, ειδικά στα παιδιά. Σε κάθε περίπτωση αν αντιμετωπίζουμε κάποιο θέμα ακμής θα πρέπει να εμπιστευτούμε ένα καλό δερματολόγο που ειδικεύεται στην θεραπεία της ακμής και μπορεί να προσφέρει μια σειρά εναλλακτικών θεραπειών για να βοηθήσει στη διαχείριση της πάθησης. Παρακάτω θα δούμε μερικές θεραπείες που ακολουθούνται από τους περισσότερους δερματολόγους και που μπορεί να θεραπεύσουν η να βελτιώσουν την πάθηση.

Τοπικά ρετινοειδή

Τα τοπικά ρετινοειδή είναι ένας τύπος παραγώγου βιταμίνης Α που χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της ακμής. Λειτουργούν αποφράσσοντας τους πόρους και μειώνοντας την φλεγμονή, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού νέων σπυριών. Τα τοπικά ρετινοειδή είναι διαθέσιμα σε διαφορετικές περιεκτικότητες και σκευάσματα και διατίθενται σε μορφή πηκτωμάτων και διαλυμάτων.

Χορήγηση αντιβιοτικού

Υπάρχουν αντιβιοτικά που μπορούν να εφαρμοστούν τοπικά στην επιδερμίδα που έχει το πρόβλημα και μπορούν να μειώσουν σταδιακά τη φλεγμονή και τα στίγματα. Είναι μια άλλη επιλογή για τη θεραπεία της ακμής που μπορεί να μας προτείνει ο δερματολόγος μας. Τα τοπικά αντιβιοτικά συχνά συνδυάζονται με άλλες θεραπείες για την ακμή, όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή τα τοπικά ρετινοειδή, για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους.

Για πιο σοβαρές περιπτώσεις ακμής, μπορεί να συνταγογραφηθούν αντιβιοτικά που χορηγούνται από το στόμα. Συνήθως συνταγογραφούνται για να τα πάρει κάποιος από 6 έως 12 εβδομάδες. Τα περισσότερα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ακμής περιλαμβάνουν δοξυκυκλίνη, μινοκυκλίνη και τετρακυκλίνη.

Ισοτρετινοΐνη

Είναι ένα φάρμακο που είναι αρκετά ισχυρό και οι περισσότεροι δερματολόγοι το συστήνουν όταν έχουν να κάνουν με μια σοβαρή μορφή ακμής. Μειώνει την έκκριση της λιπαρότητας στην επιδερμίδα, αποφράσσει τους πόρους και μειώνει με αυτόν τον τρόπο την ακμή. Η ισοτρετινοΐνη συνταγογραφείται μόνο από δερματολόγο και συνήθως χρησιμοποιείται ως έσχατη λύση όταν άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει. Ωστόσο, σχετίζεται με αρκετές παρενέργειες και δεν είναι κατάλληλο για όλους.

Χημικά Πίλινγκ

Είναι ένα χημικό διάλυμα που κάνει απολέπιση στην πάσχουσα επιδερμίδα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει στην απόφραξη των πόρων, στη μείωση της φλεγμονής και στη εξυγίανση και βελτίωση  της επιδερμίδας. Τα χημικά πίλινγκ διατίθενται σε διάφορες συνθέσεις και συνήθως εκτελούνται στο ιατρείο ενός δερματολόγου.

Θεραπεία με λέιζερ

Με την εφαρμογή λέιζερ σκοτώνονται να βακτήρια που ευθύνονται για την ακμή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παράγονται νέα υγιή κύτταρα. Συνήθως μπορεί να απαιτήσει αρκετές συνεδρίες για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Φωτοδυναμική Θεραπεία

Η φωτοδυναμική θεραπεία είναι ένας τύπος θεραπείας ακμής που περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός φωτοευαισθητοποιητικού παράγοντα στο δέρμα, ο οποίος στη συνέχεια ενεργοποιείται από ένα ειδικό φως. Αυτή η διαδικασία βοηθά να σκοτωθούν τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και μειώνουν τη φλεγμονή. Είναι μια διαδικασία που επίσης απαιτεί πολλές συνεδρίες για ένα καλό αποτέλεσμα.

Ορμονική Θεραπεία

Αυτή η θεραπεία λειτουργεί ρυθμίζοντας τα επίπεδα των ορμονών στο σώμα, μειώνοντας έτσι  την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα, γεγονός που βοηθά στο να μην σχηματιστούν νέα σπυριά. Η ορμονική θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει τη χαπιών που ρυθμίζουν τα επίπεδα ορμονών.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69