tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Για τη «Δημόσια Υγεία» που υπόσχεται η ΝΔ

Της Βέλλιου Εύης, ιατρού-νευρολόγου, υποψήφιας ν. Ημαθίας  με το Μ-Λ ΚΚΕ

Ποια είναι η κατάσταση της Δημόσιας Υγείας; Αν λάβουμε υπόψη τη διεθνή εμπειρία, σε Βρετανία-ΗΠΑ, συναντούμε διαλυμένα νοσοκομεία, τραγικές συνθήκες νοσηλείας, μεγάλο ποσοστό ανασφάλιστων, ελλείψεις σε απολύτως απαραίτητο προσωπικό, ιδιωτικοποίηση. Τα συστήματα υγείας δεν μπορούν και δε θέλουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του λαού, όπως έγινε ξεκάθαρο στα χρόνια της πανδημίας.

Ακολουθώντας αυτά τα διεθνή παραδείγματα ως πρότυπα προαναγγέλλεται η νεοφιλελεύθερη «αναμόρφωση» του συστήματος υγείας στη χώρα από τη ΝΔ. Όπως λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Μάη δήλωνε , διά στόματος του τότε υπουργού υγείας Πλεύρη, η ΝΔ υπόσχεται πως θα δημιουργήσει πιο «ευέλικτα» δημόσια νοσοκομεία, στην πραγματικότητα νοσοκομεία-επιχειρήσεις. Επιθυμεί γρηγορότερα βήματα εμπορευματοποίησης της υγείας και αυτή της η πολιτική αποτελεί συνέχεια ανάλογης πολιτικής του εκλογικού της αντιπάλου, του ΣΥΡΙΖΑ. Τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές αυτές αλλαγές τις καλύπτουν με πέπλο συνεχούς προπαγάνδας, ασύστολου ψεύδους και συσκότισης της αλήθειας.

Η ΝΔ ισχυρίζεται πως «δεν αλλάζει ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας». Είναι ψέμα! Κρύβει πως με την πολιτική αυτή ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων και των υπηρεσιών τους. Κρύβει τις τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και το λαό. Κρύβει την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, με κατεύθυνση τις ευέλικτες ελαστικές μορφές εργασίας. Κρύβει πως τα νοσοκομεία, λόγω «νέου» χαρακτήρα, θα αναζητούν χρηματοδότες χορηγούς διαφορετικά θα φυτοζωούν. Κρύβει τη στενή συνεργασία «δημόσιων» νοσοκομείων με ιδιώτες και ιδιωτικά κέντρα στα οποία θα αποστέλλονται, ως πελάτες, ασθενείς του δημοσίου. Αυτή είναι η «δημόσια» υγεία που ευαγγελίζεται και προπαγανδίζει η ΝΔ ως σύγχρονη υγεία για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα. Τις τραγικές συνέπειες ασφαλώς θα τις βιώσει ο λαός μας, πολύ πιο τραγικές από όσο μέχρι σήμερα.

Απέναντι σε αυτό το δυσοίωνο μέλλον για τη Δημόσια Υγεία οι εργαζόμενοι έχουν μία διέξοδο. Να καταδικάσουν έμπρακτα το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ . Να απορρίψουν παράλληλα  τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της συνθηκολόγησης, που δήθεν αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική. Να δυναμώσουν τους αγώνες τους, γιατί οι λαϊκοί αγώνες θα κρίνουν το αύριο.

Να στηρίξουν , να δυναμώσουν και να ψηφίσουν αποφασιστικά Μ-Λ ΚΚΕ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69