tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εγκαίνια στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων στην Βέροια

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων Ημαθίας της Εταιρείας Νευροεπιστημών και αποκατάστασης (Ε.Ν.Α.) ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2023 εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας στον Τομέα Ψυχικής Υγείας Ημαθίας στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, με στόχο την παροχή υπηρεσιών πρόληψης, διαγνωστικής εκτίμησης - θεραπείας και περίθαλψης κατ’οίκον. Παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επανένταξης υλοποιώντας προγράμματα αγωγής κοινότητας.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων Ημαθίας θα πραγματοποιήσει την τελετή των εγκαινίων της στο Κέντρο Υγείας Βέροιας, επί της οδού Μοράβα 2 & Εµµανουήλ Παππά την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:00 µ.µ.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων Ημαθίας της Εταιρείας Νευροεπιστημών και Αποκατάστασης (Ε.Ν.Α) ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2023 και είναι μέρος του προγράμματος «Ψυχαργώς» με σκοπό την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και κοινωνική επανένταξη των ψυχικά πασχόντων. Η εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος βασίζεται στη θεώρηση ότι τα άτομα με ποικίλες ψυχιατρικές διαταραχές δύναται να προσεγγίζονται με έναν τρόπο ολιστικό που αναγνωρίζει όχι μόνο το ψυχιατρικό νόσημα αλλά ενισχύει τα θετικά τους χαρακτηριστικά.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (Κ.Μ.Ψ.Υ) παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, διαγνωστικής εκτίμησης - θεραπείας, νοσηλείας - περίθαλψης κατ' οίκον, καθώς και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επανένταξης. Παράλληλα ένας ακόμη στόχος της είναι η υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής κοινότητας.

Υπηρεσίες - Δράσεις της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων

Πρόληψη: Γνωριμία και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και (iJun ενημέρωση για θέματα υγείας. Ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε ljjs?v θέματα ψυχικής υγείας (ομιλίες, ημερίδες, Φεστιβάλ, έκδοση τριμηνιαίου περιοδικού, συμμετοχή σε ραδιοφωνικές εκπομπές, συμμετοχή σε συνέδρια, συγγραφή άρθρων, κ.α.).

Διάγνωση: Εκτιμάται η κατάσταση του ασθενή και οργανώνεται η θεραπεία ^IfC από την επιστημονική ομάδα.

Θεραπευτική αντιμετώπιση - αποκατάσταση: Υλοποιείται από ειδικούς OjM και περιλαμβάνει ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική στήριξη, καθώς και συνεχή παρακολούθηση των ασθενών.

Κοινωνική Εργασία με το περιβάλλον του ατόμου.

Παρέμβαση στην οικογένεια και εκπαίδευση των μελών της.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69