tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νοσοκομειακοί γιατροί: Τραγική η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας

Τραγική χαρακτηρίστηκε από την Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών Ημαθίας η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Με αφορμή την αυριανή απεργία, δόθηκε συνέντευξη τύπου και αναδείχθηκαν για ακόμη μια φορά οι αδυναμίες του συστήματος.

Ο πρόεδρος Γιώργος Κατρσιούνης τόνισε ότι η υποστελέχωση σε όλα τα επίπεδα εντάθηκε, ολόκληρα τμήματα κινδυνεύουν να κλείσουν, οι συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού έχει εξαντλήσει τους υγειονομικούς και γενικά υπάρχει μια υποβάθμιση υπηρεσιών με πολύμηνη αναμονή στις λίστες.

«Η κυβέρνηση στέλνει τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα ή τον αναγκάζει να βάλει το χέρι στην τσέπη στα απογευματινά ιατρεία. Είναι μια λογική εμπορευματοποίησης της υγείας» τόνισε ο κ. Κατρσιούνης.

Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να αυξήσει τους μισθούς του προσωπικού (διπλασιασμό), να μονιμοποιήσει τους επικουρικούς, να δώσει κίνητρα για τις άγονες περιοχές, να σταματήσει τις μετακινήσεις γιατρών, να δημιουργήσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στους υγειονομικούς (ωράριο εργασίας, ημέρες εργασίας, εφημερίες), να επαναπροσληφθεί επικουρικός γιατρός που διακόπηκε η συνεργασία του και τέλος να γίνει γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στον τομέα υγείας.

Ο Κώστας Παπαδήμος τόνισε ότι υπάρχει μια σταδιακή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος.

Ο κ. Παπαδήμος μίλησε και για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης ενώ ανέφερε πολλά παραδείγματα από προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Νάουσας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69