Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό λόγω μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης

Με στόχο την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στον Σεπτέμβριο, λόγω της διέλευσης υπερμεγέθους συρμού φορτηγών που θα μεταφέρουν τμήματα ανεμογεννητριών.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8, την Παρασκευή 12, τη Δευτέρα 15, την Παρασκευή 19, τη Δευτέρα 22, την Παρασκευή 26 και τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025, θα εφαρμοστούν μέτρα στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας έως τον ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου.
Οι ρυθμίσεις προβλέπουν:
* Περιορισμό ταχύτητας (βραδυπορία) όλων των οχημάτων στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα από τη στιγμή εισόδου του συρμού στον κόμβο Βέροιας (πιθανολογούμενη ώρα 05:00 – 05:15) έως και την έξοδο του τελευταίου οχήματος στον κόμβο Πολυμύλου (περίπου 06:00 – 06:15).
* Απαγόρευση προσπεράσματος για όλα τα οχήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της διέλευσης της φάλαγγας, μέχρι την πλήρη αποχώρηση και του τελευταίου συνοδευτικού οχήματος ασφαλείας.
Η Αστυνομική Διεύθυνση τονίζει ότι τα μέτρα κρίνονται απαραίτητα για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και τη διασφάλιση της ομαλής μεταφοράς των ογκωδών φορτίων, ενώ καλεί τους οδηγούς να δείξουν κατανόηση και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας.