tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συνελήφθησαν έξι άτομα που προσπαθούσαν να βγάλουν από την χώρα 34 αλλοδαπούς

Συνελήφθησαν χθες (17 Μαρτίου 2021) τα ξημερώματα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, 6 αλλοδαποί άνδρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών, εντοπίστηκε όχημα στο οποίο επέβαιναν οι 2 από τους συλληφθέντες που λειτουργούσε ως προπομπός, ενώ σε ικανή απόσταση ακολουθούσαν τα υπόλοιπα 4 οχήματα στα οποία είχαν επιβιβάσει συνολικά 34 αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από την χώρα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο ένας από τους συλληφθέντες που επέβαινε ως συνοδηγός στο όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός, είχε οργανώσει την μεταφορά των αλλοδαπών από τη Θεσσαλονίκη προς την ελληνοαλβανική μεθόριο, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι διακινούμενοι ήταν στοιβαγμένοι σε τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα και κάποιοι ακόμη και στα πορτ-μπαγκάζ των οχημάτων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι κι ένας Ιρανός ενώ οι διακινούμενοι στην πλειονότητά τους κατάγονται από το Ιράκ και τη Συρία. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στους αστυνομικούς, είχαν πληρώσει ο καθένας από 100 έως 200 ευρώ για τη μεταφορά τους από τη Θεσσαλονίκη προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, απ’ όπου εκτιμάται ότι θα αναζητούσαν τρόπο να φτάσουν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δώδεκα εξ αυτών δεν διέθεταν έγγραφα για την νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια και στην περίπτωση τους θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Τα οχήματα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκαν, όπως και 6 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69