tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δεκατρείς συλλήψεις για κύκλωμα που έκανε παράνομες συνταγογραφήσεις - Δρούσε και στην Ημαθία

Σε 13 συλλήψεις για μεγάλη υπόθεση που αφορά παράνομες συνταγογραφήσεις, οι οποίες γίνονταν για λογαριασμό φαρμακευτικής εταιρείας, προχώρησε η αστυνομία, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ημαθία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Μεσσηνία. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν συλληφθεί  ο πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας, ο διευθυντής πωλήσεων, 10 ιατρικοί επισκέπτες και ιδιοκτήτρια ιατρικού κέντρου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση - εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση, απάτη, δωροληψία και δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα και παράβαση της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 173 άτομα.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι το κύκλωμα είχε αναπτύξει δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών, τόσο του Δημοσίου όσο και ιδιωτών, καθώς και φαρμακοποιών, πραγματοποιώντας κατευθυνόμενες και ψευδείς συνταγογραφήσεις σκευασμάτων της εταιρείας τους, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι γιατροί πληρώνονταν για να συνταγογραφούν τα σκευάσματα της εταιρείας, ενώ φέρεται να υπήρχαν και ψευδείς συνταγογραφήσεις εν αγνοία των κατόχων των ΑΜΚΑ.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν ενώπιον του 2ου ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη - και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.   

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69