tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Έκλεβαν αυτοκίνητα κι έκαναν διαρρήξεις

Η πολύμηνη και εντατική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές οχημάτων και στη συνέχεια διαρρήξεις διαφόρων εταιρειών, τόσο σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όσο και σε γειτονικούς Νομούς.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 20 και 29 ετών και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη συνεργών τους, ηλικίας 34 και 18 ετών, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, διακεκριμένες κλοπές τελεσθείσες κατά συναυτουργία και σε απόπειρα και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας τελεσμένη κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα ανωτέρω αστυνομικών, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Δέλτα και Αλεξάνδρειας Ημαθίας, οι δράστες τουλάχιστον από την 26-08-2022 έως και την 17-11-2022, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέβησαν σε πενήντα (50) διακεκριμένες κλοπές, ήτοι δεκατρείς (13) κλοπές οχημάτων (εκ των οποίων τα 12 ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους), δεκατέσσερις (14) διαρρήξεις πρατηρίων υγρών καυσίμων, δώδεκα (12) διαρρήξεις εταιρειών, πέντε (5) διαρρήξεις συνεργείων και έξι (6) διαρρήξεις καταστημάτων, στις περιοχές Σίνδου, Χαλάστρας, Ευκαρπίας, Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Μενεμένης, Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνας αλλά και σε όμορους Νομούς της Θεσσαλονίκης (Πέλλα, Κιλκίς, Ημαθία).

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης των μελών της συμμορίας ήταν:

  • Η προσέγγιση των στόχων τους με αφαιρεθέντα οχήματα και η διάρρηξη τους μέσω της σκόπιμης – επιδιωκόμενης πρόσκρουσης του οχήματος στα ρολά ασφαλείας ή στην κεντρική θύρα αυτών.
  • Η αφαίρεση των οχημάτων γινόταν πάντα σε αμέσως προγενέστερο χρόνο είτε από οδικούς άξονες είτε από υπαίθριους χώρους συνεργείων ενώ μετά την τέλεση των εγκληματικών τους πράξεων τα εγκατέλειπαν.

Η λεία της συμμορίας, από τα αφαιρεθέντα χρήματα και αντικείμενα, ανέρχεται τουλάχιστον στο συνολικό ποσό των (43.040) ευρώ, ενώ το ύψος των φθορών που προκάλεσαν υπολογίζεται σε (30.000) ευρώ περίπου.

Σημειώνεται ότι, ανωτέρω δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν, πρωινές ώρες χθες (17-11-2022) στην περιοχή της Σίνδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας κατά την προσπάθεια διαφυγή τους μετά από διάρρηξη εταιρείας, απ’ όπου αφαίρεσαν εβδομήντα τέσσερις (74) παλέτες.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69