tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μητέρα Άλκη για κατηγορούμενους: Για πάντα μέσα στη φυλακή

«Για πάντα μέσα στη φυλακή. Όλη τους η ζωή μέσα στη φυλακή. Και οι 12 (σ.σ. οι κατηγορούμενοι)», είπε η μητέρα του Άλκη, Μελίνα, προσερχόμενη στα Δικαστήρια, ζητώντας οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του γιου της να καταδικαστούν σε ισόβια. «Τα ισόβια να γίνουν πραγματικά ισόβια, για πάντα στη φυλακή, όλη τους τη ζωή», επανέλαβε. «Η Δικαιοσύνη ξέρει», πρόσθεσε.

«Ό,τι δηλώσεις έχω κάνει, τις έκανα. Τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη», είπε ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης, στη συνέχεια.

Κούγιας για δίκη Άλκη: Ζητήσαμε να χαρακτηριστούν εγκληματική οργάνωση οι 12

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για μια εμβληματική δίκη.

«Από τη μία μεριά θες να τηρήσεις αυτό που λέει ο νόμος και από την άλλη πλευρά όταν βλέπεις τις φωτογραφίες του παιδιού και διαβάζεις και τις απολογίες των κατηγορουμένων, έρχεσαι σε μια πολύ δύσκολη θέση από τη μια μεριά να σεβαστείς το τεκμήριο της αθωότητας και από την άλλη να βγάλεις αυτό που θέλει να πει η ψυχή σου».

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, «δεν έχει ασκηθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης εις βάρος των 12 κατηγορούμενων και των υπολοίπων που ήταν σε αυτήν τη λέσχη φίλων του ΠΑΟΚ, αλλά είναι ασύνηθες να ξεκινήσουν 12 άνθρωποι όταν αποφάσισαν να κάνουν αυτήν την καταδρομική επιχείρηση», είπε.

«Ζητήσαμε επιμόνως να χαρακτηριστούν ως εγκληματική οργάνωση, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο δεν ασκήθηκε αυτή η ποινική δίωξη. Εδώ υπάρχει και μια άλλη ατυχής επιλογή της εισαγγελίας», σχολίασε ο ίδιος, συμπληρώνοντας:

«Όταν συνελήφθη ο πρώτος και διαπιστώθηκε ποιας λέσχης είναι μέλη αυτοί που έκαναν το έγκλημα, η αστυνομία έκανε μια έφοδο και βρήκε πάρα πολλά όπλα. Συνέλαβαν τον πρώτο, τον οδήγησαν με την αυτόφωρη διαδικασία και του κατέκδωσαν ότι ο ιδιοκτήτης όλων αυτών των όπλων δεν ήταν τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης αλλά ήταν μόνο ένα άτομο. Πολύ έξυπνα μετά οι δικηγόροι του άφησαν τη διαδικασία να εξελιχθεί (…). Έδωσε το δικαίωμα στον δράστη που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο να γλυτώσει τους άλλους δράστες από δύο κακουργήματα και αυτός δικάστηκε σε βαθμό πλημμελήματος».

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικαχομένου νέου καθώς και των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν σοβαρά τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 μετά από επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου, είπε ότι είναι η πρώτη φορά που συναντά αυτήν τη στάση σε υπόθεση.

«Η ιατροδικαστική έκθεση αναδεικνύει συμπεριφορές περισσότερων, ώστε τελικά να χάσει τη ζωή του αυτό το αείμνηστο παιδί. Συγκεκριμένα, πολτοποίηση στο κεφάλι του, από σίδερα, από ξύλα αλλά και ένα κατακρεουργημένο σώμα από μαχαίρια καραμπίτ και δρεπάνια. Δώδεκα κατηγορούμενοι και ούτε ένας από αυτούς να μην παραδέχεται ότι έχει πραγματοποιήσει έστω κι ένα χτύπημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ούτε ένας από αυτούς δεν λέει ποιος έκανε τι λες και είναι συνεννοημένοι», πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

«Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν υποκειμενικά στοιχεία, μαρτυρικές καταθέσεις και ορισμένα αντικειμενικά στοιχεία, τα οποία είναι τα αποτυπώματα και η έρευνα του DNA. Από τα στοιχεία του DNA πιστοποιείται ποιος έκανε τι. Το ενδιαφέρον είναι στο DNA του αίματος του Άλκη, γιατί αυτό το στοιχείο του DNA που βρέθηκε σε ορισμένους δεν είναι επειδή ακούμπησε ο Άλκης στο σώμα τους, αλλά το σώμα του Άλκη ήταν πάνω τους», ανέφερε.

Απορρίπτουν τα περί εγκληματικής οργάνωσης οι συνήγοροι υπεράσπισης

Τη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης και την απόδοση δικαιοσύνης αναλογικά με τις ευθύνες που βαραίνουν τον κάθε κατηγορούμενο ζήτησαν σε δηλώσεις τους συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

O Απόστολος Λύτρας δικηγόρος υπεράσπισης σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Κούγια ότι θα ζητούσε να διευρυνθεί το κατηγορητήριο με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ανέφερε: «Αυτό απαγορεύεται, το λέει ο νόμος, δεν μπορεί το δικαστήριο από μόνο του να προσθέσει επιπλέον κατηγορίες. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε προηγούμενο στάδιο».

Ο Βασίλης Ταουξής τόνισε ότι ξεκινά μια μακρά διαδικασία και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρχει νομικός πολιτισμός. «Έρχομαι με την πρόθεση να βοηθήσω στην αποκάλυψη της αλήθειας και στη διερεύνηση κάθε σκοτεινής πτυχής αυτής της υπόθεσης. Ελπίζω ο αδικοχαμένος Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα οπαδικης βίας».

Ο Παρασκευάς Σπυράτος σημείωσε ότι το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί είναι ιδιαίτερο και μοναδικό. «Έγινε μια δουλειά κατά την προδιαδικασία σε βάθος, υπάρχουν όλα τα δεδομένα για μια δίκαιη δίκη και όλοι ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσει η διαδικασία, να αξιολογηθεί ο ρόλος και η θέση του καθενός κατηγορουμένου και να αποδοθούν τα του καίσαρος τω καίσαρι».

Πηγή: www.voria.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69