Με όγκο και παλμό το συλλαλητήριο στην Βεργίνα για την Μακεδονία (φωτογραφίες, βίντεο)

Την αντίθεσή τους στην σύμβαση που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και των Σκοπίων για ονομασία των γειτόνων μας ως "Βόρεια Μακεδονία" εξέφρασαν οι Ημαθιώτες με συλλαλητήριο στην Βεργίνα. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι και η συγκέντρωση είχε όγκο (με αριθμούς ας μιλήσουν οι ειδικότεροι) αλλά και παλμό ενώ κεντρικό αίτημα ήταν η μη κύρωση της συμφωνίας αλλά και η διενέργεια δημοψηφίσματος. 

Τα συνθήματα ήταν και πάλι "Διπλή ονομασία σημαίνει προδοσία", "Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία" "Όπου το ράσο γίνεται σημαία, η νίκη είναι βεβαία" ενώ όλα κύλησαν ομαλά.

Στην συγκέντρωση, το καλωσόρισμα έγινε από τον Αντώνη Καγκελίδη, εκ μέρους των διοργανωτών. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είπε ο κ. Καγκελίδης

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Φάνης Μαλκίδης ο οποίος μίλησε με πολύ πάθος για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και τις εθνικές μάχες του Ελληνισμού. Δείτε στο βίντεο την ομιλία του:

 

Την "παράσταση" έκλεψε και πάλι ο Μητροπολίτης ο οποίος μίλησε τελευταίος και χρησιμοποίησε διπλάσιο χρόνο από αυτόν του κ. Μαλκίδη. Δείτε στο βίντεο την ομιλία του:

Αναφορικά με τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους ομιλητές, ήταν πάνω κάτω τα γνωστά, ότι οι Σκοπιανοί είναι σλάβοι και δεν έχουν σχέση με τους Μακεδόνες, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική, ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, ότι η παραχώρηση του ονόματος είναι προδοσία, ότι θα εξαληφθεί από τα Ελληνικά σχολικά βιβλία ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, ότι θα απαγορευτούν οι χρήσεις Μακεδόνας, Μακεδονικός, Μακεδονία να χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα κ.α.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός κ.α.

Επίσης έγινε γνωστό ότι θα ακολουθήσει συλλαλητήριο στην Αλεξάνδρεια, στις 30 Ιουλίου.

{jlex}flickr:72157695704042682{/jlex}