Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Σεπτεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, με το προεδρείο των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη συνάντηση η πρόεδρος κ. Ζωή Ιωακειμίδου, η ΓΓ κ. Θεοπίστη Φανάρα και η Ταμίας κ. Δήμητρα Ταξίδου, εκφράζοντας το πανελλήνιο συντονιστικό του όργανο διατύπωσαν στον υπουργό την αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον.

Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να συνεχισθεί κανονικά και θα υπάρξει προκήρυξη του έργου μόλις οι Δήμαρχοι αποστείλουν το αίτημά τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα υπάρξει μέριμνα να μη δημιουργηθεί κανένα κενό στο πρόγραμμα. Για το σκοπό αυτό οι σημερινοί εργαζόμενοι θα παραμείνουν στη θέση τους για το διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να αναλάβουν οι νέοι επιτυχόντες του προγράμματος.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη Μακεδονία – Θράκη Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θεόδωρος Λιβάνιος και ο ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.