Ενημερωτική εκδήλωση στην Βέροια για τον καρκίνο του προστάτη (φωτογραφίες, βίντεο)

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, πραγματοποίησε την Τετάρτη στην Στέγη το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Βέροιας. Κεντρικοί ομιλητές ήταν, ο Δημήτρης Κεκιδάκης, Επιμελητής Α' της Ουρολογικής Κλινικής Γ.Ν. Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας), ο οποίος μίλησε για την «Πρόληψη Καρκίνου του Προστάτη» και η Χαρά Κοντού, Βιοπαθολόγος – Μικροβιολόγος, η οποία μίλησε για το «ΡSΑ, ένας εργαστηριακός δείκτης κλινικά χρήσιμος».

Ο κ. Κεκιδάκης μεταξύ των άλλων τόνισε ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι ο 2ος σε θνησιμότητα καρκίνος στους άνδρες και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να τον προλάβουμε πριν εκδηλωθεί (σωστή διατροφή και άθληση) ή να στα πρώτα στάδια. Ο κ. Κεκιδάκης ανέφερε ποιες προληπτικές εξετάσεις πρέπει να γίνονται (έλεγχος PSI, δακτυλική εξέταση, μαγνητική). Ο κ. Κεκιδάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στον καρκίνο του προστάτη και στις έρευνες που έχουν γίνει. Δείτε ολόκληρη την ομιλία του:

Η Χαρά Κοντού ανέλυσε τον εργαστηριακό δείκτη PSI και τις συμπεράσματα δείχνουν οι τιμές του. Δείτε αναλυτικά την ομιλία της:

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης ο οποίος σημείωσε ότι είναι ανεπίτρεπτο να χάνονται ζωές από τέτοιες μορφές καρκίνου διότι η επιστήμη έχει βρει λύσεις για την θεραπεία του. Παραβρέθηκε και χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βασίλης Διαμαντόπουλος ο οποίος τόνισε ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους, πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας ο οποίος υπογράμμισε ότι ο καρκίνος του προστάτη θεραπεύεται.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Χρήστος Κούτρας. 

{jlex}flickr:72157690956593861{/jlex}