tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Θυμόμαστε την Έκπληξη της Κατάκτησης του Euro 2004 από την Ελλάδα

Η πολυαναμενόμενη διοργάνωση του Euro 2020 ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 μετά την αναβολή της το 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η Πορτογαλία πηγαίνει στο τουρνουά ως η πρωταθλήτρια, πέντε χρόνια μετά από τη συγκλονιστική νίκη της στην παράταση απέναντι στην οικοδέσποινα Γαλλία στο Παρίσι. Αυτή η νίκη, την οποία εξασφάλισε με το μακρινό σουτ του Eder στο 109ο λεπτό, εξέπληξε όλη την Ευρώπη καθώς η Πορτογαλία είχε δυσκολευτεί να προκριθεί από τη φάση των ομίλων. Ωστόσο, ένας συνδυασμός θάρρους και αποφασιστικότητας καθοδήγησε την Πορτογαλία στους νοκ-άουτ γύρους μέχρι τον τελικό απέναντι στη Γαλλία που ήταν το μεγάλο φαβορί. Τα υπόλοιπα ήταν απλά ιστορία.

Η γοητεία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι ότι κάθε χώρα που προκρίνεται στην τελική φάση της διοργάνωσης, έχει δικαίωμα να ονειρεύεται ότι μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο.  Αυτό ακριβώς έκανε και η Ελλάδα και κατάφερε να το κατακτήσει το 2004. Πριν από 15 χρόνια, γράφτηκε μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αουτσάιντερ στο ποδόσφαιρο, καθώς η Ελλάδα εξέπληξε την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η απόδοση για τη χώρα της νοτίου Ευρώπης, ήταν 80-1 πριν ξεκινήσει το τουρνουά, αλλά οι στοιχηματικές στην Ελλάδα ξεκίνησαν να μειώνουν αυτές τις πιθανότητες καθώς οι Έλληνες συνέχιζαν να αψηφούν μερικά από τα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια της Ευρώπης μέχρι να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Η Ελλάδα θεωρούνταν ξεγραμμένη πριν ξεκινήσει το τουρνουά, καθώς μετά την κλήρωση ήταν στον ίδιο όμιλο με την οικοδέσποινα Πορτογαλία, την τρεις φορές πρωταθλήτρια Ισπανία και τη Ρωσία. Με μόνο τους δύο πρώτους από κάθε όμιλο να προκρίνονται, η Ελλάδα φαινόταν να μην έχει ελπίδες, αλλά με μια εντυπωσιακή νίκη με 2-1 επί των οικοδεσποτών στον πρώτο αγώνα του ομίλου τα πάντα ανατράπηκαν.

Αυτή τη νίκη της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ, ακολούθησε η εξίσου εντυπωσιακή ισοπαλία με 1-1 με την Ισπανία. Ο ισοφάριση από τον Άγγελο Χαριστέα έφερε την Ελλάδα σε καλή θέση να προκριθεί από τον όμιλο. Όλα θα ξεκαθάριζαν στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει τη Ρωσία και η Ισπανία την Πορτογαλία. Στο τέλος, παρόλο που η Ελλάδα έχασε 1-2 από τη Ρωσία, το γκολ του Νούνο Γκόμεζ για την Πορτογαλία εξασφάλισε την πρόκριση για την Ελλάδα στη νοκ-αουτ φάση, ούτε λόγω της διαφοράς της με την Ισπανία, ούτε λόγω της μεταξύ τους διαφοράς γκολ, αλλά λόγω των συνολικών γκολ που σημείωσε στους αγώνες του ομίλου (4).

Το κλειδί για την επιτυχία της στο υπόλοιπο τουρνουά ήταν η  πολύ καλή της άμυνα. Ενώ η Πορτογαλία απέκλεισε την Αγγλία (στα πέναλτι) και στη συνέχεια την Ολλανδία, η Ελλάδα ξεπέρασε τη Γαλλία και την Τσεχία με 1-0. Το σκηνικό στήθηκε στο Στάδιο ντα Λουζ της Λισαβόνας, όπου η Ελλάδα ολοκλήρωσε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Και όπως η Πορτογαλία πίκρανε την οικοδέσποινα Γαλλία το 2016, έτσι και η Ελλάδα έκανε το ίδιο στην Πορτογαλία με ακόμα μια, καλά το μαντέψατε, νίκη 1-0. Ο Χαριστέας σημείωσε ακόμη ένα τεράστιας σημασίας γκολ, αυτή τη φορά με μια εντυπωσιακή κεφαλιά, για να ολοκληρώσει το παραμύθι για την Ελλάδα.

Με λίγους αγώνες να έχουν γίνει για τη διοργάνωση του Euro 2020, υπάρχουν ακόμα αρκετές αναμετρήσεις και η ευκαιρία για κάποια χώρα να γράψει τη δική της ιστορία όπως η Ελλάδα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69