tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ερασιτεχνικά σωματεία: Παράταση ένα χρόνο για να ενταχθούν στο Μητρώο

Για τις τροπολογίες που κατατέθηκαν κατά τη σημερινή συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και αφορούν στην παράταση προθεσμιών για όσα ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν εγγραφεί ακόμα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, στην επίλυση οργανωτικών ζητημάτων της διεξαγωγής του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις» και σε νομοτεχνικές βελτιώσεις της εναρμόνισης της χώρας μας με τον Κώδικα Αντι-ντόπινγκ του WADA, τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών με την κατάσταση της πανδημίας και τις πολλές πυρόπληκτες Περιφέρειες της χώρας μας, επιβάλλεται να διευκολυνθούν περαιτέρω τα ερασιτεχνικά σωματεία ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη διαδικασία λήψης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και εν συνεχεία να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» τόνισε ο κ. Αυγενάκης και υπογράμμισε ότι:

«Ουσιαστικά δίνουμε μια 11μηνη παράταση στα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, θέτουμε πιο ελαστικά χρονικά όρια ώστε να συμμορφωθούν με τις διατάξεις της αθλητικής νομοθεσίας και να νομιμοποιηθούν.

Στόχος ήταν και είναι να υπάρξει ένα ξεκάθαρο τοπίο στον ελληνικό αθλητισμό και με διαφάνεια να μπορούμε να ενισχύουμε τα νόμιμα, τα ενεργά ερασιτεχνικά σωματεία. Να υπάρχει τάξη σε όλα τα αθλήματα, να συμμετέχουν χωρίς άγχος οι αθλητές μας, να εμπιστεύονται οι γονείς τα παιδιά τους σε αθλητικά σωματεία που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, τα οποία να λειτουργούν σωστά».

Έτσι:

* Παρατείνεται έως τις 31/07/2022, για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας, η προθεσμία οριστικής εγγραφής τους (όσων δεν έχουν ήδη εγγραφεί) ή τελικής επικαιροποίησης των στοιχείων τους (όσων είναι ήδη εγγεγραμμένα) στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ ή τους ΟΤΑ.

* Παρατείνεται έως τις 31/07/2022 η προθεσμία λήψης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης, για όσα ερασιτεχνικά σωματεία στη χώρα δεν την διαθέτουν και της εγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να μην διαγραφούν αυτοδικαίως από το μητρώο μελών της κάθε Ομοσπονδίας την 01/08/2022.

Κατά συνέπεια, δικαιούνται να συμμετάσχουν και τη φετινή αγωνιστική σεζόν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69