tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρδιοχτύπησε η Βέροια αλλά κέρδισε την Ξάνθη

veria xanthi vasilakakis vaskes

Την παράδοση που την ήθελε να μην κερδίζει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στην Superleague, έσπασε η Βέροια. Η «Βασίλισσα» καρδιοχτύπησε τους φιλάθλους της αλλά επικράτησε της Ξάνθης με 3-2. Η Βέροια προηγήθηκε με 2-0 με τέρματα των Βεργώνη, Μπεν, ισοφαρίστηκε όμως μέσα σε ένα δίλεπτο, δέκα λεπτά πριν το τέλος. Η λύτρωση ήρθε από τον Ντουμίτρου σε μια υποδειγματική αντεπίθεση.

Στο πρώτο μέρος, η Βέροια ήταν μουδιασμένη στο πρώτο δεκάλεπτο. Μετά το δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και μετά το 25λεπτο πολιόρκησαν την εστία της Ξάνθης μέχρι που έφτασαν στο γκολ.

Η Ξάνθη μπήκε με απειλητικές διαθέσεις και μόλις στο 2' έφτασε κοντά στο γκολ όταν μετά από φάουλ, πετάχτηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι ο Καρυπίδης, έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Καντιμοίρης απόκρουσε σε κόρνερ. Στο 4' ο Καπετάνος ελίχθηκε στην περιοχή της Βέροιας αλλά πριν σουτάρει, έδιωξε ο Αμαραντίδης.

Η Βέροια δημιούργησε την πρώτη της απειλή στο 8'. Ο Καλτσάς εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Κάμπορα πετάχτηκε στην μικρή περιοχή αλλά δεν μπόρεσε με το κεφάλι να νικήσει τον Κυριακίδη. Στο 18' η Βέροια άγγιξε το γκολ με τον Μπεν. Μετά από πλάγιο άουτ από δεξιά και γυριστή κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, πετάχτηκε ο Μπεν, έκανε το μονοκόμματο σουτ αλλά ο Κυριακίδης έπεσε στην αριστερή γωνιά του και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 28' και το 32' είχαμε μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Καλτσά, ο Κυριακίδης αιφνιδιάστηκε αλλά απόκρουσε και τις δυο φορές. Στο 37' νέο επικίνδυνο πλάγιο από δεξιά για την Βέροια, η μπάλα έσκασε δύο φορές στη μικρή περιοχή, τελικά έδιωξε σε κόρνερ ο Μπέρτος.

Το σκορ άνοιξε στο 41'. Ο Βεργώνης έστρωσε την μπάλα μπροστά του και με ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Στο δεύτερο μέρος, η Βέροια μπήκε με γκολ. Ο Καλτσάς έκανε την κούρσα από δεξιά, πέρασε Ουάλας και Λουσέρο, έκανε την σέντρα στην περιοχή, ο Μπεν πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0 στο 49'. Στο 53' ο Αμαραντίδης έκανε την σέντρα από δεξιά αλλά πριν τον Κάμπορα έδιωξε ο Κυριακίδης.

Μετά το 2-0, η Ξάνθη πήρε χώρο στο γήπεδο και ανέβηκε ψηλά να ψάξει το γκολ. Στο 60' μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά από τον Λουσέρο στον Παπαστεριανό, ο τελευταίος σούταρε, η μπάλα αποκρούστηκε και έφτασε στον άξονα για τον Σολτάνι, όμως το σουτ του από καλή θέση πέρασε άουτ. Στο 63' πάλι ο Σολτάνι, με σουτ από πλάγια, προσπάθησε να νικήσει τον Καντιμοίρη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 72' ο Καλτσάς έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως ο Κυριακίδης απόκρουσε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Καλτσάς, ο Βεργώνης έπιασε την κεφαλιά ψαράκι αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης μπλόκαρε.

Στο τελευταίο μέρος του ματς η Ξάνθη έφερε τα πάνω κάτω. Στο 77' έπειτα από μία σέντρα από δεξιά, ο Βέρτζος έδιωξε με κεφαλιά στο ημικύκλιο, εκεί βρέθηκε ο Ομπόντο που κινήθηκε ωραία και με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Καντιμοίρη, μειώνοντας για την Ξάνθη! Στο 79' ο Ράνος μπήκε στην περιοχή από τη δεξιά πλευρά, ανατράπηκε από τον Χασελμπάινκ και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λουσέρο και έγραψε το 2-2.

Η χαρά της Ξάνθης δεν κράτησε πολύ. Στο 83' Καλτσάς, Μπεν και Ντουμίτρου έφυγαν στην αντεπίθεση. Ο Καλτσάς πάσαρε στα αριστερά στον Μπεν, ο Γάλλος έκανε την σέντρα στην απέναντι πλευρά και ο Ντουμίτρου με ευθύβολο σουτ σημείωσε το 3-2.
Στο 85' πέτυχε γκολ ο Καπετάνος έπειτα από πολιορκία αλλά ο Σολτάνι ήταν προηγουμένως σε θέση οφσάιντ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Δημητριάδης, Τουμπάκαρης)

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος, Καλί, Αμαραντίδης (86' Καταλά), Βεργώνης, Βάσκες, Παυλίδης (70' Χασελμπάινκ), Μπεν, Καλτσάς, Κάμπορα (65' Ντουμίτρου).

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46' Παπαστεργιανός), Φλίσκας (55' Ράνος), Γούτας, Καπετάνος, Καρυπίδης, Ρέναν (69' Ομπόντο).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69