tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βέρτζος: «Αντίπαλος ο κακός μας εαυτός»

vertzos

Με εξαιρετική άμυνα, η Βέροια κατάφερε να κρατήσει το μηδέν με τον Λεβαδειακό και με δύο γκολ, ένα από στημένη φάση και ένα με αντεπίθεση, έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Λιβαδειά.

Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα και ο Άγγελος Βέρτζος, ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους της «βασίλισσας του Βορρά». Ο έμπειρος στόπερ μίλησε στο gazzetta.gr για τη νίκη επί των Βοιωτών, που ήταν η πρώτη για τον σύλλογο της Ημαθίας, μετά από τρεις ήττες και μία ισοπαλία, κάτι που πείσμωσε τους παίκτες του Χοσέ Γκρανέρο, όπως είπε και ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως η Βέροια έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον κακό της εαυτό και ότι έπαιξε έξυπνα για να φύγει νικήτρια από την πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Βέβαια, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην καλή άμυνα στην αναμέτρηση της Κυριακής (15/2), όπως και στο προσεχές εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Άγγελε επιστροφή στις νίκες για τη Βέροια. Τι ήταν αυτό που έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια και το είχατε τώρα;

Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήμασταν όπως έπρεπε, αν εξαιρέσεις αυτό με τον Ατρόμητο, όπου ήμασταν άτυχοι. Δεν είχαμε βρει τον ρυθμό μας και θέλαμε πολύ τη νίκη για να ανέβουμε ψυχολογικά. Πεισμώσαμε με αυτά τα αποτελέσματα, βγάλαμε τον καλό μας εαυτό και είχαμε πολύ καλό αμυντικό προσανατολισμό. Παίξαμε έξυπνα στην άμυνα και φτάσαμε στη νίκη και στους τρεις βαθμούς.

Αναφέρθηκες στην άμυνα, που ήταν όντως εξαιρετική. Σε προηγούμενα ματς δεχόταν ακόμα και 4 γκολ. Τι άλλαξε με τον Λεβαδειακό;

Και κόντρα στον Λεβαδειακό θα μπορούσαμε να έχουμε δεχτεί κάποιο γκολ και να χάσουμε. Όσο πέρναγε η ώρα και δε δεχόμαστε γκολ, παίρναμε θάρρος και ψυχολογία για να είμαστε πιο δυνατοί και να πατάμε καλύτερα στα πόδια μας.

Ποιες ήταν οι οδηγίες του Γκρανέρο για να αλλάξει η εικόνα;

Εμείς περιμέναμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Λεβαδειακός έπαιζε τα τελευταία του χαρτιά. Έβλεπε το ματς σαν τελικό, μετά από δύο ήττες στην έδρα του από Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα. Γι' αυτό το έβλεπε σαν έναν μεγάλο τελικό. Ήμασταν πολύ πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα γιατί ξέραμε ότι ο Λεβαδειακός θα παίξει πιο επιθετικά. Ο προπονητής ζήτησε να κόψουμε τις επιθέσεις, να κόψουμε τον ρυθμό και να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας.

Είδαμε τη Βέροια να παίζει με κόντρα επιθέσεις και στημένα, ενώ ο Λεβαδειακός πίεζε. Στόχος ήταν να μη χάσετε;

Σ' αυτά τα παιχνίδια οι πόντοι είναι διπλοί γιατί κοιτάμε και μακριά και το δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε. Ξέραμε ότι ο Λεβαδειακός μπορεί να μας πλησιάσει. Σίγουρα ο στόχος ήταν να μη χάσουμε, να τον κρατήσουμε κάτω και να μη δεχτούμε κάποιο γκολ.

Παίξαμε έξυπνα και πήραμε το διπλό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όταν ο αντίπαλος κυνηγάει το γκολ, χτυπάς την κατάλληλη στιγμή και παίρνεις τη νίκη. Επίσης, ξέραμε ότι ο Λεβαδειακός είναι πολύ κακός στα στημένα, έχει δεχτεί 4 τέρματα από εκεί, κάτι που το εκμεταλλευτήκαμε.

Σκόραρε και ένας στόπερ. Έχετε κάποια εντολή να προωθείστε στα στημένα;

Ναι. Είμαστε εναλλάξ. Συνέχεια προωθούμαστε, ήταν καλό το χτύπημα, έκανε και ο Στέλιος καλή κίνηση και πέτυχε το γκολ και με ένα δεύτερο μετά ήρθε πιο εύκολα η νίκη.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πιο πίσω και τα παράπονα στο ματς με τον Ολυμπιακό. Πιστεύεις ότι μπορούσατε να πάρετε κάτι παραπάνω από αυτο το ματς;

Τώρα έχει τελειώσει το παιχνίδι αυτό και δε θα ήθελα να πω κάτι. Θέλαμε να δείξουμε καλύτερη εικόνα απέναντι στον Ολυμπιακό και δείξαμε ότι έχουμε καλή ομάδα. Εμείς χάσαμε αυτό το παιχνίδι, τώρα προέχει αυτό με τον ΠΑΟΚ και θέλουμε τη νίκη. Αν την πάρουμε, γιατί όχι να μην κοιτάξουμε και πιο ψηλά στη συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό έχει πάρει τον κατήφορο. Με δεδομένο ότι θα θέλει οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα, σας επηρεάζει αυτό;

Και να μην είχε πάρει τον κατήφορο ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ, είναι μεγάλη ομάδα και θα έρθει για το τρίποντο. Θα είναι και ο κόσμος μαζί του, το γήπεδο θα είναι γεμάτο Παοκτσήδες. Δε θα είναι άβολο αυτό, καθώς παίζουμε στην έδρα μας, αλλά θα είναι πολύ όμορφο. Θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο, είτε είναι αντίπαλοι είτε οι δικοί μας φίλαθλοι. Σίγουρα θα έχει ένα κίνητρο παραπάνω, όμως θα έχει και πολύ άγχος. Αυτοί έχουν το άγχος, όχι εμείς.

Πού μπορείτε να «χτυπήσετε» και τι πρέπει να προσέξετε για να πάρετε ένα θετικό αποτέλεσμα;

Εμείς πρέπει να προσέξουμε μόνο τον κακό μας εαυτό. Πρέπει να το χαρούμε γιατί είναι γιορτή για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει μπροστά σε γήπεδο γεμάτο κόσμο. Να το ευχαριστηθούμε και μετά θα έρθει η καλή εμφάνιση και το τρίποντο.

Η Βέροια έκανε «κοιλιά», επέστρεψε στις νίκες. Θεωρείς αυτή τη νίκη ως μια νέα αρχή για συνέχεια ανάλογη με το ξεκίνημα;

Σίγουρα. Με αυτή τη νίκη, που την αναζητούσαμε τόσο καιρό, ανεβήκαμε ψυχολογικά και το βλέπω αυτό στα μάτια των συμπαικτών μου. Πλέον, κοιτάμε καλύτερα το μέλλον και με την πορεία θεωρώ ότι εφόσον ξεφεύγουμε από τις κάτω θέσεις, με την παραμονή να είναι στο χέρι μας, βλέπουμε και πιο ψηλά. Χωρίς άγχος και με ελαφρύτερα πόδια πιστεύω ότι στη συνέχεια θα παίζουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69