tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αρχίζει το 40ο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών

Πρεμιέρα κάνει αύριο το 40ο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών σε μία ιδιαίτερη σεζόν με ειδικές συνθήκες που απαιτούσε λεπτούς και προσεκτικούς χειρισμούς με πρώτο στόχο την επιβίωση των σωματείων.

Αναδιάρθρωση με 12 ομάδες και 3 ομίλους

Λόγω της πανδημίας, αλλά και για να… ανασάνουν οικονομικά οι ομάδες, η Ομοσπονδία αποφάσισε την αναδιάρθρωση της κατηγορίας χωρίς υποβιβασμό, με προβιβασμό τριών ομάδων (Εθνικός Κοζάνης, ΓΑΣ Καματερού και Αθηναϊκός –αντί της Δόξας Βύρωνα που δήλωσε συμμετοχή στην Α2) και την δημιουργία τριών ομίλων με γεωγραφικά κριτήρια -για τον περιορισμό των μετακινήσεων- ως ακολούθως:

1ος όμιλος: ΟΦΝ Ιωνίας, ΑΟΑΟΔ Κορυδαλλού, ΓΑΣ Καματερού, Αθηναϊκός

2ος όμιλος: ΠΑΟΚ, Honda Πανόραμα, ΑΕΣΧ Πυλαίας, ΑΟ Προσοτσάνης

3ος όμιλος: Αναγέννηση Άρτας, Βέροια 2017, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, Εθνικός Κοζάνης.

Σύστημα

Α’ φάση: Ένας προς όλους σε 2 γύρους στον κάθε όμιλο (6 αγωνιστικές)

Β’ φάση : Πλέι οφ (1-6): Οι 2 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο (6 ομάδες), μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Αγωνίζονται μεταξύ τους σε 2 γύρους μόνο οι ομάδες που δεν έχουν συναντηθεί στην Α’ φάση(8 αγωνιστικές)

Πλέι άουτ (7-12): Οι 2 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο (6 ομάδες), μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Αγωνίζονται μεταξύ τους σε 2 γύρους μόνο οι ομάδες που δεν έχουν συναντηθεί στην Α’ φάση(8 αγωνιστικές). Οι 2 τελευταίες ομάδες από αυτή την εξάδα υποβιβάζονται στην Α2 Γυναικών.

Γ’ φάση: Οι 2 πρώτες ομάδες των πλέι οφ, αγωνίζονται στον τελικό και ο τίτλος θα κριθεί στις 3 νίκες.

Φαβορί ο ΠΑΟΚ, ενισχυμένες Αναγέννηση και Βέροια 2017

Το μεγάλο φαβορί είναι ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ που κράτησε σχεδόν ατόφιο τον ελληνικό κορμό, αποκτώντας επιπλέον τις ταλαντούχες Καραχαρίση και Σεβδίλη. Επίσης ανανέωσε με την δυναμική πίβοτ Νίκολιτς, ενώ απέκτησε και άλλες τρεις ξένες.

Η Νέα Ιωνία μετά από χρόνια δεν θα έχει ξένη παίκτρια στο ρόστερ της με μοναδική εξαίρεση την Σαίντοβα, η οποία όμως εδώ και πολλά χρόνια είναι μόνιμη κάτοικος Ελλάδας. Θα στηριχτεί στα δικά της κορίτσια που έχουν βγει από τις πολύ καλές ακαδημίες της.

Ενισχυμένη παρουσιάζεται η Αναγέννηση Άρτας που κράτησε όλο τον έμπειρο κορμό της, ενώ απέκτησε τις διεθνείς Ολίνα Ανδρίτσου και Λένα Μούρνου.

Ηχηρές μεταγραφές έκανε η Βέροια 2017 που απέκτησε την πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Καμπόιμ, την πολύπειρη Σέρβα Κάμπα, διαθέτει την Δανέζα Γιούρισιτς και τις διεθνείς Μάστακα, Βασιλειάδου, Κερλίδη, Ζενέλι που συνδυάζουν εμπειρία και ταλέντο.

Μάχη για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ

Από κει και πέρα υπάρχουν στην κατηγορία τέσσερις ομάδες που βρίσκονται σε δυναμική μεταξύ 5ης και 8ης θέσης και είναι οι Μέγας Αλέξανδρος, Honda Πανόραμα, ΑΕΣΧ Πυλαίας και ΑΟ Προσοτσάνης. Οι τρεις τελευταίες βρίσκονται μαζί στον 2ο όμιλο που σημαίνει ότι θα δώσουν «μάχη» για την δεύτερη θέση πίσω από τον ΠΑΟΚ που θα οδηγήσει στα πλέι οφ, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος που βρίσκεται στον 3ο όμιλο είναι το αουτσάιντερ απέναντι σε Αναγέννηση Άρτας και Βέροια 2017, αλλά από την άλλη -αν δεν καταφέρει να μπει στην πρώτη εξάδα- θα έχει πλεονέκτημα βάσει εμπειρίας και ρόστερ για τις θέσεις 7-12.

«Μάχη» για την παραμονή

Οι ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή θα είναι σε πρώτη φάση οι νεοφώτιστές, δηλαδή Εθνικός Κοζάνης, Αθηναϊκός, ΓΑΣ Καματερού και ο ΑΟΑΟ Κορυδαλλού που έχει μεν την περσινή εμπειρία, αλλά έχασε δε, δύο πολύτιμες αθλήτριες (Ανδρίτσου, Διακογιάννη) στην μεταγραφική περίοδο που δεν αντικαταστάθηκαν. Φυσικά μία από τις τρεις τελευταίες ομάδες (είναι μαζί στον 1ο όμιλο) θα ακολουθήσει την Νέα Ιωνία στα πλέι οφ και θα ξεμπερδέψει με την ψυχοφθόρο διαδικασία των πλέι άουτ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69